Депутати облради реорганізували найстарішу аптеку Львова

Депутати облради реорганізували найстарішу аптеку Львова

Аптеку-музей позбавили статусу юридичної особи та приєднали до Історико-краєзнавчого музею у Винниках

Депутати Львівської обласної ради припинили діяльність комунального закладу “Аптека-музей “Під чорним орлом”, яка розташована у Львові на вулиці Друкарській, 2. Її позбавили статусу юридичної особи і приєднали до комунального закладу Львівської обласної ради «Історико-краєзнавчий музей». Рішення про реорганізацію двох закладів депутати ухвалили на сесійному засіданні у вівторок, 12 березня.

Чому ухвалили таке рішення

Своє рішення обласні обранці пояснили бажанням зробити роботу обох закладів ефективнішою, а також прагненням покращити їхні фінансові результати. Правонаступником майна, прав та обов’язків аптеки-музею буде Історико-краєзнавчий музей. Саме йому кредитори аптеки можуть скеровувати свої вимоги протягом наступних двох місяців.

Довідково: аптека-музей “Під чорним орлом” — аптека-музей, що працює з 1785 року. Це найдавніша з діючих у Львові аптек. Вона розташована у наріжному будинку, яким починаються вулиці Друкарська та Ставропігійська. В унікальному аптечному музейному комплексі демонструються більш ніж три тисячі експонатів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності