У Львові відкрили центр для дітей з легеневою гіпертензією

У Львові відкрили центр для дітей з легеневою гіпертензією

Загалом на Львівщині на легеневу гіпертензію хворіють 11 дітей

У Львові в дитячій лікарні святого Миколая запрацював єдиний на заході центр легеневої гіпертензії. В новому центрі діти зможуть отримати амбулаторну та стаціонарну допомогу в одному місці, повідомили в четвер, 29 лютого, у Львівській міськраді. Наразі на Львівщині є 11 дітей, які хворіють на легеневу гіпертензію.

Новий центр легеневої гіпертензії запрацював на базі кардіологічного відділення лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання. Як зазначила керівниця новоствореного центру Ольга Пастернак, в центрі діти з захворюванням легеневої гіпертензії зможуть отримати всю необхідну допомогу:

“Діти зможуть отримувати як амбулаторну, так і стаціонарну допомогу. На сьогодні, на щастя, є великий вибір ліків в Україні. А в нас є добра матеріально-технічна база для лікування, висококласні апарати Ехокардіографії, є можливість проводити катетеризацію відділів серця, щоб встановити тип легеневої гіпертензії. Усе це тепер можна робити в єдиному місці”, – повідомила Ольга Пастернак.

Легенева гіпертензія — це рідкісне захворювання, яке зустрічається в 6 дітей на мільйон. Наразі на Львівщині є 11 дітей, які хворіють на легеневу гіпертензію. Дітям з таким захворюванням потрібен постійний контроль лікарів, належне лікування та сучасні медпрепарати, адже у пацієнтів є патологічне підвищення тиску в легеневій артерії, що зумовлене звуженням легеневих судин та надалі призводить до збільшення навантаження на праві відділи серця, а іноді до порушення функцій органу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності