На Дрогобиччині в одному з сіл на два місяці оголосили карантин через сказ у собаки

На Дрогобиччині в одному з сіл на два місяці оголосили карантин через сказ у собаки

Карантин знімуть 14 квітня, якщо не буде нових випадків захворювання на сказ

У селі Орів та 5 км зоні на Дрогобиччині ввели карантинні обмеження через сказ собаки. Карантин триватиме два місяці. Про це 19 лютого повідомили у Дрогобицькій районній військовій адміністрації.

Обмеження запровадили через смерть собаки, яка виявилася хворою на сказ. Дворічний пес за день до своєї загибелі з’їв курячі кістки й вже наступного дня у нього помітили хитку ходу і слинотечу з рота. Згодом собака померла. Після лабораторного дослідження з’ясувалося, що пес був хворий на сказ.

Карантинні обмеження у селі та поблизу нього діятимуть впродовж 2 місяців — до 14 квітня. Проте, якщо будуть нові випадки захворювання на сказ, то карантин можуть продовжити.

Нагадаємо, 13 лютого у двох населених пунктах Східницької громади на Дрогобиччині вже запровадили карантин через сказ собаки. Йдеться про село Сторона та селище Підбуж.Таке рішення ухвалили після того, як було підтверджено наявність вірусу сказу у 18-річного собаки, який напередодні покусав людей і після цього загинув. Там карантинні обмеження діятимуть до 9 квітня. Перед тим 17 січня в Східниці та селі Раневичі, а також в їхній 5-кілометровій зоні, запровадили карантин через сказ у кота та лисиці. Окрім того, 9 січня на Дрогобиччині у селі Бистриця та його п'ятикілометровій зоні запровадили карантин через підтверджений випадок сказу у собаки. Сказ зафіксували у восьмирічного пса. Він покусав трьох людей у Бистриці й після цього загинув. Тут карантин триватиме до 8 березня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності