Двоє прикордонниць зі Львівщини продавали закриту інформацію призовникам

Двоє прикордонниць зі Львівщини продавали закриту інформацію призовникам

Жінок затримали правоохоронці, їм загрожує до шести років ув’язнення

Дві працівниці підрозділів прикордонної служби за гроші зливали інформацію із закритих баз даних. Зокрема, інспекторки перевіряли, чи не розшукує їхніх клієнтів військкомат. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора у вівторок, 16 січня.

Слідство встановило, що прикордонниці працювали у різних структурних підрозділах і не були знайомими, однак вони діяли за схожою схемою. Жінки працювали за допомогою посередників та за гроші перевіряли інформацію щодо клієнтів призовного віку. Так жінки перевіряли у державній базі даних наявність чи відсутність заборон на перетин кордону для своїх клієнтів. Зокрема, прикордонниці могли визначити, чи розшукують чоловіків представники ТЦК.

Свої послуги жінки оцінювали у 150 доларів. У ДБР пояснили, що частину грошей брали посередники, до яких зверталися клієнти. За такою схемою одна прикордонниця продала дані щодо двох осіб, інша – щодо шести. Наприкінці жовтня 2023 року правоохоронці затримали двох посередників, які передавали запити жінкам.

Двом прикордонницям повідомили про підозру у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом (ч. 1 ст. 361-2 КК України). Одній з них оголосили про підозру ще й у несанкціонованому копіюванні інформації, що призвело до її витоку, вчиненому повторно (ч. 3 ст. 362 КК України). Прикордонницям загрожує до шести років позбавлення волі. Наразі їх хочуть відсторонити від посад та обрати запобіжний захід.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності