• Головна
  • Україна
  • Ексрадник голови Адміністрації Президента організовував виїзд за кордон для ухилянтів

Ексрадник голови Адміністрації Президента організовував виїзд за кордон для ухилянтів

Фото: Офіс Генерального прокурора

Злочинець працював в АП за часів Януковича

У Києві правоохоронці викрили злочинну схему з вивезення ухилянтів за кордон, яку організував колишній радник Адміністрації Президента. За 7 тис доларів США експосадовець оформлював ухилянтів як водіїв міжнародних перевезень, повідомила Київська міська прокуратура, у понеділок, 8 січня.

Слідство встановило, що киянин, який до Революції Гідності обіймав посаду радника голови АП, організував схему з незаконного переправлення за кордон військовозобов’язаних чоловіків. Як повідомила LIGA.net з посиланням на джерело у правоохоронних органах, ідеться про Козія В. П. Після обрання Януковича президентом, Козій став радником народного депутата дев'ятого скликання від забороненої партії ОПЗЖ Сергія Льовочкіна, який тоді очолив АП.

У березні 2023 року злочинець оформлював чоловіків як водіїв міжнародних пасажирських перевезень на своє підприємство. Після цього водій, який бажав незаконно перетнути кордон, сідав за кермо автобуса разом з фіктивними пасажирами та ще одним водієм-жінкою.

Після перетину кордону водійка одразу поверталася до України з пасажирами. Вартість незаконної послуги становила 7 тис доларів США.

Розслідування триває. Вирішується питання про притягнення до відповідальності інших учасників схеми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності