• Головна
  • Україна
  • В Одесі та Молдові викрили злочинців, які вивозили ухилянтів через невизнане Придністров’я

В Одесі та Молдові викрили злочинців, які вивозили ухилянтів через невизнане Придністров’я

Фото: Нацполіція

Вартість незаконної послуги становила від 4,5 до 5 тисяч доларів

Правоохоронці викрили злочинну групу, яка переправляла ухилянтів з України до Молдови через невизнане Придністров’я. Зловимисники за гроші допомагали військовозобов’язаним чоловікам оминути пропускні пункти на кордоні та дістатися Кишинева, повідомили в СБУ та Нацполіції у четвер, 4 січня.

За даними слідства, незаконну діяльність організували двоє мешканців невизнаної Придністровської Молдавської Республіки. Відомо, що злочинці мали українські та молдовські паспорти, а також мали зв’язок з російськими спецслужбами. До організації нелегальної міграції вони залучили спільників з Молдови та України.

Для пошуку клієнтів зловмисники створили декілька Telegram-каналів, де за гроші пропонували військовозобов’язаними українцям незаконно виїхати до Молдови. Вартість послуги становила від 4,5 до 5 тисяч доларів — залежно від терміновості виїзду. Злочинці приймали оплату через переказ з криптогаманця.

Зловмисники довозили чоловіків призовного віку з Одеської області до кордону з Придністров‘ям. Звідти ухилянтів вели через ліс поза контрольно-пропускні пункти. Після цього зловмисники забирали оплату та відвозили чоловіків до Кишинева.

Двох членів злочинної групи затримали у Молдові, одного з них — під час перевозу чотирьох українців. Обидва зловмисники — громадяни республіки Молдова. За організацію незаконного переправлення через кордон їм загрожує до семи років тюрми.

Крім цього, заочну підозру готують двом організаторам незаконних перевезень, які наразі переховуються у Придністров’ї. Водночас ще двох учасників банди правоохоронці затримали в Одесі, коли вони готували нову партію військовозобов’язаних до відправлення за кордон.

Учасникам угруповання повідомлять про підозру за незаконне переправлення осіб через український кордон. Санкція статті передбачає до трьох років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності