• Головна
  • Війна
  • росіяни штучно нагнітають ситуацію в Придністров'ї — розвідка

росіяни штучно нагнітають ситуацію в Придністров'ї — розвідка

росіяни штучно нагнітають ситуацію в Придністров'ї — розвідка

Кількість реально боєздатного та вмотивованого особового складу в Придністров'ї не перевищує 300 людей

Усвідомлюючи відсутність помітних успіхів у так званій "спеціальній операції" проти України та ефективність дій українських підрозділів, російське командування намагається створювати зони нестабільності поблизу українського кордону та видимість загрози нападу російських та проросійських збройних формувань з території Придністров’я. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"росіяни нагнітають ситуацію в Придністров'ї, щоб використовувати її як психологічну атаку проти України та шукають шляхи розпорошення сил української армії під час складної оборонної кампанії з захисту українського Донбасу і Півдня країни", — наголошують у розвідці.

Там додають, що за оцінками експертів, кількість реально боєздатного та вмотивованого особового складу підрозділу Оперативної групи російських військ у Придністровському регіоні Республіки Молдова не перевищує 300 людей, завданням яких є охорона складів боєприпасів у селі Ковбасна.

Також більш ніж половина усіх боєприпасів, що перебувають на зберіганні, вичерпали свій термін придатності та не підлягають транспортуванню. Лише 7-8 тисяч тонн є справними та можуть бути використані.

Крім того, близько двох третин усієї бойової техніки на території Придністров’я є повністю, або частково не боєздатною, а також там немає матеріальних засобів та виробничих потужностей для її ремонту та відновлення.

Потенційно, за оцінками розвідки, Придністров’я може бути використано як плацдарм для налагодження ліній постачання і забезпечення розгортання російського угруповання на території Республіки Молдова, але це стане можливим лише у разі створення сухопутного коридору з росією через територію південних областей України.

Нагадаємо,  невизнана “Придністровська молдавська республіка” посилює свою армію. В листі “Міністерства оборони ПМР” до голів місцевих адміністрацій є інформація щодо проведення призову громадян на “спеціальні збори”.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності