• Головна
  • Новини
  • Бойова готовність та терористичні атаки: що зараз відбувається у Придністров'ї

Бойова готовність та терористичні атаки: що зараз відбувається у Придністров'ї

Бойова готовність та терористичні атаки: що зараз відбувається у Придністров'ї

Ситуація у Придністров'ї досить напружена

Ситуація у невизнаному світом Придністров'ї загострюється на фоні повномасштабної війни України проти росії. Сьогодні вранці у селищі Маяк прогриміли вибухи. За попередніми даними, підірвано дві вишки зв’язку. Крім того, вчора вдень сталися вибухи у будівлі "міністерства держбезпеки" у Тирасполі.

Позиція влади Молдови

Вже сьогодні президентка Молдови Мая Санду скликала засідання Радбезу через ситуацію, що склалася в окупованому Придністров’ї. Санду засудила будь-які спроби зруйнувати мир в її країні і сказала, що Молдова вживе всіх заходів для запобігання ескалації.

Вона назвала останні інциденти спробою ескалації напруженості, а відповідальними за атаки – провоєнні угруповання в Придністровському регіоні. За її словами, влада Молдови не блокуватиме Придністров’я, а виступає за мирне врегулювання ситуації. Президент Молдови заявила, щоне планує наразі спілкуватися з Кремлем.

"Ситуація в сепаратистському регіоні складна і напружена, але Молдова залишається відкритою для переговорів для мирного вирішення проблем", – зазначила Санду.

Водночас глава невизнаного Придністров'я Вадим Красносільський заявив, що, за попередніми даними, "сліди терористичних атак ведуть в Україну".

"Як показали перші висновки проведення невідкладних оперативно-слідчих заходів, сліди цих нападів ведуть в Україну. Після початку бойових дій в Україні Придністров'я дотримувалося нейтралітету і відкрито про це заявляло — що ми не агресори, що Придністров'я не планувало і не планує напад на наших сусідів…Я припускаю, що ті, хто організував цей напад, мають на меті втягнути Придністров'я в конфлікт", — сказав Красносільський.

Він закликав українську владу провести розслідування у зв'язку з атаками у Придністров'ї. Він закликав українську владу провести розслідування у зв'язку з атаками у Придністров'ї.

Що каже Україна

Крім того, за даними українського Генштабу, у невизнаному Придністров’ї підрозділи оперативної групи російських військ приведені у повну бойову готовність.

"На території Придністровського регіону Республіки Молдова підрозділи оперативної групи російських військ приведені у бойову готовність "Повна", силові структури переведені на посилений режим несення служби", — зазначає Генштаб.

Натомість українська розвідка стверджує, що росія готує ракетний удар по “ПМР” з жертвами серед мирного населення. Жителі невизнаної “Придністровської молдавської республіки” отримують СМС, від імені начебто Збройних сил та спецслужб України. В них міститься попередження про “ракетний та артилерійський” удар по території “ПМР”.

Додамо, у Міністерстві закордонних справ України засудили спроби Росії втягнути Придністровський регіон Молдови у повномасштабну війну проти України. У відомстві закликали до негайної деескалації напруженості.

Нагадаємо, після повідомлень про вибухи у невизнаному Придністров’ї на виїзд на підконтрольну молдовському уряду територію утворились автомобільні черги.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності