• Головна
  • Україна
  • Замах українських спецслужб на керівництво невизнаного Придністров’я: СБУ відреагувало

Замах українських спецслужб на керівництво невизнаного Придністров’я: СБУ відреагувало

Президент Придністров'я Вадим Красносельський

В підготовці фейкових заяв СБУ звинувачує Кремль

Невизнане Придністров’я звинуватило СБУ у спробі замаху на керівництво «ПМР». Водночас українські спецслужби назвали це провокацією.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Відомо, що так зване міністерство держбезпеки Придністров’я звинуватило українську спецслужбу в підготовці замаху на низку посадових осіб «ПМР». Зокрема, на президента Вадима Красносельського. Відомство заявило, що запобігло теракту і затримало підозрюваних. Вони вже нібито дають свідчення.

За інформацією російських ЗМІ, теракт планували здійснити на центральній площі Тирасполя. Начебто СБУ розраховували на велику кількість постраждалих. Подробиці вони обіцяють повідомили згодом, але чомусь на Першому Придністровському телеканалі у фільмі-розслідуванні, який показуватимуть о 20:00.

Водночас українська служба безпеки відреагувала на заяви пропагандистів. Вони стверджують, що будь-які заяви представників так званого «Міністерства державної безпеки» фейкової «Придністровської народної республіки» щодо участі СБУ в підготовці теракту є провокацією. В підготовці фейкових заяв СБУ звинувачує Кремль.

«Брехня та провокації — один із видів зброї, яким активно користується РФ. Але сьогодні весь світ бачить справжнє обличчя країни-агресора та не вірить заявам ні Росії, ні її сателітів,» — зазначили правоохоронці.

Служба безпеки України закликає не сприймати всерйоз нісенітниці від російської пропаганди. За їх поширенням є чітка мета Росії розхитати ситуацію на території, яка фактично є окупованою та підконтрольною їй, звинувативши в цьому Україну.

Нагадаємо, у ГУР розповіли, з якою метою Росія влаштовує напругу навколо Молдови та невизнаного Придністров’я.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності