• Головна
  • Світ
  • «Бендери біля Тирасполя»: як соцмережі відреагували на слова росіян про агресію України в Придністров’ї

«Бендери біля Тирасполя»: як соцмережі відреагували на слова росіян про агресію України в Придністров’ї

«Бендери біля Тирасполя»: як соцмережі відреагували на слова росіян про агресію України в Придністров’ї

Міністерство оборони Молдови заперечило звинувачення Росії у нібито підготовці України до нападу на Придністровʼя

Міноборони РФ заявило про нібито «підготовку збройної провокації» з боку України в Придністров'ї. Водночас радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк заперечив ці звинувачення.

«Ніколи не слухайте, що говорить Міноборони Росії. Вони використовують постійні та примітивні одні й ті самі історії про нібито провокації. Розв’язання придністровської проблеми залежить лише від Молдови. Де-юре молдовська сторона, якщо їй потрібна підтримка України, має звернутися до президента Зеленського, а він, зі свого боку, ухвалити відповідні рішення», — сказав Подоляк в ефірі Radio Moldova.

Крім того, 24 лютого міністерство оборони Молдови заперечило звинувачення Росії у нібито підготовці України до нападу на Придністровʼя й заявило, що «відстежує всі події, дії та зміни в регіоні і на території, контрольованій режимом у Тирасполі». За їх словами, прямих загроз військовій безпеці країни там не бачать.

Водночас користувачі соцмереж як завжди оперативно відреагували на події та з гумором відреагували на чергові безглузді звинувачення росіян. Тож LVIV.MEDIA підготувало добірку мемів про нібито атаку Україною Придністров’я.

Нагадаємо, Україна попередила Молдову про те, що Росія хоче зробити державний переворот у Кишиневі.

Натомість прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив про необхідність виходу з Придністров'я оперативної групи російських військ. За його словами, Росія вже не раз обіцяла зробити це, втім досі не дотрималася свого слова.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності