• Головна
  • Україна
  • РФ може висадити десант у Кишиневі – Зеленський попередив Молдову про російську загрозу

РФ може висадити десант у Кишиневі – Зеленський попередив Молдову про російську загрозу

РФ може висадити десант у Кишиневі – Зеленський попередив Молдову про російську загрозу

Також РФ може дестабілізувати обстановку в Придністров’ї

Україна попередила Молдову про те, що Росія хоче зробити державний переворот у Кишиневі.

Про це президент України розповів під час пресконференції.

«Ви знаєте приклад Молдови, і що наша розвідка перехопила документ, і ви знаєте, що я відкрито про це сказав, привіз цю інформацію в ЄС і передав її Майї Санду. Там є докази, що росіяни хотіли змінити керівництво держави. Давайте подумаємо, яким чином вони можуть це зробити. Де їх кордони з Молдовою? Я не бачу цих кордонів. Тобто, буде висадка. Де вона може бути? Ми говоримо про атаку ПМР чи Кишинева, ось що відбувається, і вони можуть розвивати цей напрямок», - сказав Зеленський.

За його словами, росіяни продовжуватимуть постійно провокувати Молдову.

«Їм знадобилося два тижні, щоб знайти іншу інформаційну атаку, після засідання у Брюсселі. Зараз вони вкидують інформацію, що на контактній лінії ПМР та України відбуваються якісь непорозуміння. Вони закидують інформацію, що Україна збирається зайти на цю територію. Я говорив, щоб Молдова думала про це, і як вирішити це питання, бо це погана ситуація, це було на початку війни. Росіяни постійно будуть це робити, такі речі треба попереджати посиленням зброї, санкціями тощо», - сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив про необхідність виходу з Придністров'я оперативної групи російських військ. За його словами, Росія вже не раз обіцяла зробити це, втім досі не дотрималася свого слова.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності