• Головна
  • Світ
  • Молдова хоче вивести російські війська з Придністров’я

Молдова хоче вивести російські війська з Придністров’я

Молдова хоче вивести російські війська з Придністров’я

Йдеться про оперативну групу російських військ, – понад півтори тисячі російських військовослужбовців – яка перебуває там без законних на те підстав

Прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив про необхідність виходу з Придністров'я оперативної групи російських військ. За його словами, Росія вже не раз обіцяла зробити це, втім досі не дотрималася свого слова.

Про це пише «Інтерфакс-Україна».

«Молдова залучена до процесу, який передбачає виключно мирне вирішення придністровського питання. Це означає, що Росія має вивести війська, евакуювати озброєння та боєприпаси. Росія зобов'язалася зробити це, і не раз. Ми маємо переконатися, що Росія виконає обіцяне. Це й означає демілітаризацію», - сказав Речан 21 лютого.

Натомість про згортання миротворчої операції, яка відбувається згідно з молдавсько-російською угодою від 21 липня 1992 року, за його словами, не йдеться.

«Йдеться про оперативну групу російських військ - понад півтори тисячі російських військовослужбовців, які перебувають на території Республіки Молдова без законних на те підстав. І Росія неодноразово підтверджувала зобов'язання щодо виведення залишків колишньої 14 армії», - уточнив очільник молдовського уряду.

Водночас щодо дестабілізації ситуації в Молдові прем'єр сказав, що такі сценарії є, але компетентні органи готові до викликів.

«Ми подолали досить неспокійну осінь, і наші органи впоралися, накопичили солідний досвід. Ми консолідували зусилля, і готові до різних сценаріїв щодо безпеки Молдови. Наша мета - зберегти мир і стабільність, зокрема на лівому березі Дністра. Молдова дотримується мирного шляху врегулювання придністровського конфлікту», - зазначив Речан.

Нагадаємо, президентка Молдови Майя Санду підтвердила план Росії по дестабілізації ситуації в країні, який розкрила Україна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності