• Головна
  • Війна
  • Молдовська розвідка готується до нападу росіян: деталі

Молдовська розвідка готується до нападу росіян: деталі

Молдовська розвідка готується до нападу росіян: деталі

Росія планує «йти далі», щоб створити коридор з невизнаною Придністровською республікою

Росія планує вторгнутися до Молдови у 2023 році. Реалізація цього сценарію залежить від розвитку війни в Україні.

Про це заявив керівник Служби інформації та безпеки Молдови Александру Мустяце, інформує TVR Moldova.

За словами чиновника, наразі аналізуються кілька сценаріїв, у яких москва спробує здійснити наземне вторгнення через північ України у напрямку Молдови.

«Питання не в тому, чи здійснить рф новий наступ у напрямку молдовської території, а в тому, коли це станеться: чи то на початку року, у січні, лютому, чи то пізніше, у березні, квітні», — сказав глава молдовської спецслужби.

За його інформацією, росія планує «йти далі», щоб створити коридор з невизнаною Придністровською республікою, територія якої є суверенною частиною Молдови.

«Тоді ми можемо сказати, що так, вони мають намір дійти сюди. Що буде далі, їхні наміри щодо Кишинева, ми можемо обговорювати, але це реальний і дуже високий ризик», — зазначив Мустяце.

Він також додав, що найбільший у Європі склад боєприпасів розташований у Кобасній (Придністров'я) й охороняється росіянами. Ймовірно, росія використає ці боєприпаси у можливому військовому протистоянні.

Нагадаємо, на початку грудня одна з російських ракет, якими рф атакувала українську енергоінфраструктуру, впала у північно-західній частині Молдови.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності