• Головна
  • Новини
  • Україна та Молдова скасували дозволи на міжнародні вантажні перевезення

Україна та Молдова скасували дозволи на міжнародні вантажні перевезення

Україна та Молдова скасували дозволи на міжнародні вантажні перевезення

Українські перевізники зможуть з 1 вересня їздити до Республіки Молдова за новими спрощеними правилами.

Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури України.

"Команда Міністерства інфраструктури домовилась про це з колегами з Кишинева напередодні Дня Незалежності Молдови, яке святкується сьогодні, 27 серпня", — йдеться у повідомленні.

Після підписання транспортного безвізу з країнами ЄС, Молдова залишилась єдиною державою-сусідом, з якою не було скасовано дозвільний режим для українських перевізників.

Зокрема, дозвільний режим збережеться для нерегулярних пасажирських перевезень та для перевезень до або з третіх країн.

"Двостороннє скасування дозволів на міжнародні вантажні перевезення, відкриття кілька днів тому залізничної ділянки "Березине - Басарабяска", яка не працювала більше 20 років — це чудові приклади співробітництва у транспортній сфері, посилення взаємодії між Україною та Молдовою", — заявив Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Нагадаємо, 29 червня, Україна та Європейський Союз підписали Угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом. Вона скасовує необхідність отримання українськими перевізниками відповідних дозволів для здійснення двосторонніх та транзитних перевезень в держави ЄС та дозволяє уникнути зупинки експорту української продукції через автомобільні пункти пропуску.

Можливо, пропустили: 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності