Помер колишній гравець української хокейної команди «Козаки» з Канади

Помер колишній гравець української хокейної команди «Козаки» з Канади

Нестор Будик неодноразово бував у Львові та передавав для юних хокеїстів спеціалізоване обладнання та спортивну форму, підтримував хокейну школу в Новояворівську, допомагав українським хокеїстам в Канаді.

Відійшов у засвіти активний діяч української спортової діаспори Канади, справжній приятель львівського хокею Нестор Будик

Про це пишуть на сторінці Відділення НОК України у Львівській області.

15 травня 2023 року у Вінніпезі, штат Манітоба, пішов з життя один із канадських друзів українського хокею Нестор Будик, - про це повідомила української спільноти Канади.

Довідково:

Нестор Будик – уповноважений представник громадської організації «Канадійські друзі гокею в Україні (Canadian Friends of Hockey in Ukraine, CFHU)», активний діяч української громади Канади, мешкав у Вінніпезі.

За дієвої участі Нестора Будика у 2018 році у Львові було підписано угоду про співпрацю відділення НОК України у Львівській області та «Канадійськими друзями гокею в Україні», завдяки якій здійснювалася допомога в розвитку хокею на Львівщині, популяризації зимових видів спорту, підтримка зв’язків української спортової діяспори та спортивної громадськості Львівщини.

Разом зі своїми колегами та представниками громадської організації Нестор Будик неодноразово бував у Львові, Києві та передавав для юних хокеїстів спеціалізоване обладнання та спортивну форму, підтримував хокейну школу в Новояворівську, допомагав українським хокеїстам в Канаді.

Нестор Будик разом з «Канадськими друзями гокею в Україні» сприяв в організації кількох приїздів до Львова, Новояворівська, Бродів та Києва справжніх зірок канадського гокею, уславлених братів українського походження Вейна та Дейва Бабичів; брав активну участь в реалізації Hockey Can’t Stop Tour для студентської збірної України.

Сам Нестор Будик в молоді роки був одним із найактивніших гравців української гокейної команди канадського Вінніпегу з гордою назвою «Козаки» з великим тризубом на грудях.

Як надійний воротар спільно зі своїми друзями - гравцями українського походження, серед яких: Роман Грабович; Мирон Затварницький; Й. Когут; П. Пиробик; М. Давидовський; П. Базан; С. Головка, Д. Лега; М. Кузик; З. Романюк; Б. Тимо; Й. Берчолук, тричі поспіль зі справжнім фурором вигравали канадську університетську лігу у сезонах 1974/75, 1975/76 та 1976/77 років.

Нагадаємо, 15 травня, у Празі завершилися велоперегони Gran Prix Framar – міжнародні змагання першого класу. Бронзову медаль для України виборола 22-річна Олександра Логвинюк.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності