Борчині зі Львівщини перемогли на чемпіонаті України

Борчині зі Львівщини перемогли на чемпіонаті України

За нагороди управління молоді та спорту Львівської ОВА сумарно виплатить спортсменкам грошових винагород на суму 51 тисяча гривень

У межах чемпіонату вже відбулися змагання з боротьби вільної серед жінок, де за звання чемпіонки України боролися 84 спортсменки з 16 областей. Збірна команда Львівської області серед жінок посіла перше загальнокомандне місце, здобувши 1 золоту, 4 срібні та 4 бронзові нагороди за результатами змагань.

Про це пишуть на сторінці Львівської обласної військової адміністрації.

Чемпіонкою України стала Олександра Хоменець. Вихованка Ореста Скобельського та Андрія Бирки – найсильніша у ваговій категорії до 57 кг. 

Віцечемпіонкою у цій ваговій категорії стала Тетяна Борисенко, яка тренується під наставництвом Віктора Первачука та Віталія Борисенка.

У ваговій категорії до 55 кг друге місце здобула Яна Сорока. Вона тренується під керівництвом Олександра Раковського.

У вагових категоріях до 68 кг та до 76 кг друге місце здобули Алла Белінська та Марія Орлевич відповідно. Алла тренується під керівництвом Ігоря Духа та Андрія Стадніка, а Марія - під керівництвом Ореста Скобельського.

Також у вагових категоріях до 55 кг, 65 кг третє місце здобули Марія Неміш, Оксана Чудик. У ваговій категорії до 68 кг одразу дві борчині Львівщини вибороли бронзу – Уляна Бура та Манола Скобельська. Вони тренуються під керівництвом Олександра Раковського, Степана Ткачишина та Ореста Скобельського.

За нагороди управління молоді та спорту Львівської ОВА сумарно виплатить спортсменкам грошових винагород на суму 51 тисяча гривень. Їх отримають ті спортсмени, які змагались у висококонкурентних категоріях – Олександра Хоменець, Тетяна Борисенко, Алла Белінська та Манола Скобельська. Отримають грошові винагороди й тренери цих спортсменок у розмірі 25 500 грн.

Додамо, 12 травня відбудуться 20 фінальних сутичок за звання чемпіона України з боротьби вільної серед чоловіків та володаря Кубка України з боротьби греко-римської. Після кожної фінальної сутички буде проводитися офіційна церемонія нагородження чемпіонів та призерів змагань. 

Нагадаємо, 20 квітня у Загребі львівські борчині провели фінальні поєдинки чемпіонату Європи. Чемпіонка Європи-2021 Алла Белінська (до 68 кг) зустрілася з дворазовою медалісткою чемпіонатів Європи, болгаркою Юліаною Яневою і поступилася їй з рахунком 3:10.

Відтак спортсменка з Львівщини стала срібною призеркою Чемпіонату світу. Також Юлія Ткач у фіналі вагової категорії до 59 кг мала зустрітися із чемпіонкою світу (2022) і дворазовою чемпіонкою Європи (2020, 2022) Анастасією Нікітою з Болгарії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності