На Львівщині покарали жінку, яка незаконно привласнила соціальні виплати

За скоєне жінка поверне кошти та сплатить штраф

Старосамбірський районний суд Львівської області виніс вирок шахрайці, яка протягом 2018-2021 обманом заволоділа соціальною допомогою на суму 45,9 тис. грн.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №455/137/23.

Жінка проживала разом із сестрою, яка є особою з інвалідністю I групи внаслідок психічного розладу та потребує постійного стороннього догляду.

На підставі поданої обвинуваченою заяви, їй було призначено щомісячну грошову державну соціальну допомогу на догляд за особою з інвалідністю І групи на період з 1 вересня 2017-го до 28 лютого 2018-го.

Втім у період отримання допомоги жінка виїхала на 22 дні у Польщу, відтак обов’язки по догляду не здійснювала та не повідомила органи соціального захисту населення про зміну обставин.

Окрім того, у березні 2018 року вона повторно подала заяву на отримання державної соціальної допомоги на період з 1 березня до 31 серпня 2018 року. Попри це, жінка знову здійснювала виїзди до Польщі та не виконувала обов’язки по догляду за особою з інвалідністю.

Таким чином жінка подавала заяви та отримувала державну допомогу до 31 серпня 2021 року. Однак вона періодично виїжджала за кордон, не доглядала за особою з інвалідністю і не повідомляла органи соціального захисту про зміну обставин.

Своїми діями жінка завдала державі шкоди на загальну суму 45,9 тис. грн. Дії зловмисниці кваліфікували як заволодіння чужим майном, шляхом обману.

Обвинувачена свою вину у скоєному визнала повністю та пояснила, що особою з інвалідністю є її сестра. У Польщу вона їздила, щоб заробити кошти на лікування та утримання сестри. Зазначається, що до винесення вироку обвинувачена відшкодувала частина завданої шкоди у розмірі 20 тис. грн.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав жінку винною у скоєному та призначив покарання у виді 850 гривень штрафу. Також вона повинна відшкодувати 25,9 тис. гривень завданої шкоди.

Нагадаємо, у Львові за привласнення коштів фірми судима бухгалтерка отримала термін. Жінка працювала на посаді головного бухгалтера та завідувача архівосховища ТОВ «Карпати-реєстратор» з 21 травня 2014 року. Вона вносили неправдиві відомості у платіжні доручення щодо призначення платежу та вказувала свої карткові рахунки. Такими діями жінка заволоділа коштами компанії у розмірі 55,7 тис. грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності