Стало відомо ім'я псевдопрофесора львівського вишу з підробленим дипломом

Ним виявився Василь Андріїв

У Львівській області викрили «професора», який 13 років працював у вишах із підробленим дипломом про освіту. Журналісти змогли встановити його імя.

Про це пишуть «Наші гроші».

Як зазначається, йдеться про 59-річного Василя Андріїва, який кілька місяців тому очолював кафедру права Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій.

Перший проректор Львівського національного аграрного університету Ірина Федір розповіла, що чоловік працював в університеті до 2015 року. Однак, про підробку його дипломів дізналися лише у жовтні 2022 року, коли поліція заявила про розслідування.

За її словами, виявити шахрая могли і раніше – але безпосередньо у міністерстві освіти. Коли у 2014 році вчена рада університету надіслала до МОН клопотання про присвоєння Андріїву звання доцента на підставі його дипломів кандидата і доктора юридичних наук, то чиновники міністерства мали б перевірити їхню справжність, але не зробили цього.

За словами Ірини Федів, жодних підозр у колег Василя Андріїва не виникало.

«Відгуки моїх колег про нього такі, що він володів своїм фахом. Був цікавим лектором, співробітником», – сказала вона.

Нагадаємо, правоохоронці встановили, що у 2009 році мешканець Львівського району, якому на той час було 45 років, для влаштування на роботу в один з вищих навчальних закладів Львівщини надав підроблений Диплом кандидата юридичних наук. Диплом був нібито виданий йому престижним столичним університетом. На посаді зловмисник регулярно отримував усі передбачені виплати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності