• Головна
  • Україна
  • Командир військової частини продавав незаконно вирубані дерева із заказника «Чорний ліс»

Командир військової частини продавав незаконно вирубані дерева із заказника «Чорний ліс»

Командир військової частини продавав незаконно вирубані дерева із заказника «Чорний ліс»

Загалом на території виявили 100 пнів від незаконно зрубаних дерев. Екологічний збиток, завданий навколишньому середовищу через незаконні рубки дерев, склав майже 4,5 млн грн

За матеріалами ДБР судитимуть командира військової частини, який продавав дерева незаконно вирубані на території заказника.

Про це пишуть на сторінці Теруправління ДБР у Львові

Командир військової частини на Івано-Франківщині організував незаконну рубку дерев на території заказника.

Військова частина отримала в постійне користування земельну ділянку площею понад 350 га. На цих землях у тому числі розташовані й ліси, що входять до складу заказника місцевого значення «Чорний ліс».

Командир військової частини у лютому-серпні 2022 року організував незаконну рубку дерев на території заказника без жодних дозволів та погоджень. Зрубану деревину продавали на приватну пилораму. Загалом на території виявили 100 пнів від незаконно зрубаних дерев. Під час обшуків правоохоронці вилучили військову вантажівку з деревиною для продажу.

Екологічний збиток, завданий навколишньому середовищу через незаконні рубки дерев, склав майже 4,5 млн грн.

Військовослужбовця обвинувачують у незаконних рубках дерев на території природно-заповідного фонду, що спричинили тяжкі наслідки та перевищенні влади військовою службовою особою (ч. 4 ст. 246, ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років.

Для відшкодування завданих збитків арештовано майно підозрюваного – 2 земельні ділянки вартістю понад 3 млн грн.

Нагадаємо, на Львівщині через недбалість землевпорядника приватизували землі Національного парку. У вересні 2021 року службовець однієї із сільських рад району погодив документи, що стали підставою передачі у приватну власність земельної ділянки для ведення сільського господарства.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності