Візити Дениса Шмигаля та Лешека Буллера: Максим Козицький розповів про тиждень, який минає

Фото: Львівська ОВА

Цього тижня Львівську область відвідав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Про це на своїй сторінці у Telegram написав керівник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

За участі Шмигаля відбувся випуск офіцерів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. У режимі онлайн до події долучився Президент України Володимир Зеленський. У Львівській області сотні військовослужбовців стрілецького батальйону та стрілецької бригади склали присягу на вірність Україні.

На території Львівщини та по всій Україні триває набір у нові штурмові бригади «Гвардії Наступу». Вмотивовані українці можуть приєднатися до одного з восьми формувань, які створюють на базі Національної поліції, Державної прикордонної служби та Національної гвардії для майбутнього наступу.

У Львівську область приїжджав директор центру Європейських проєктів Лешек Буллер. Під час зустрічі у Львівській ОВА обговорили транскордонне співробітництво з Польщею.

Упродовж року повномасштабної війни система «ШЛЯХ» для виїзду чоловіків призовного віку за межі України забезпечила ввезення мільйонів тонн гуманітарних вантажів у державу, але й стала епіцентром зловживань.

У День рідної мови, 21 лютого, Максим Козицький затвердив Комплексну програму посилення державотворчої й консолідаційної ролі української мови у Львівській області на 2023-2026 роки.

Львівська ОВА та Ощадбанк підписали Меморандум про співпрацю, щоб допомогти місцевому та релокованому бізнесу пройти важкі часи воєнного стану.

На Львівщині в одному з медзакладів, де рятують життя, лікують та реабілітують наших воїнів і мирних жителів, які постраждали через pociйськиx теpopистів, відкрили оновлене відділення екстреної медичної допомоги. З обласного бюджету на ремонт виділили 15 мільйонів 220 тисяч гривень.

На Львівщині створили наукові розробки для Збройних сил України, зокрема БПЛА, роботів-саперів, транспортерів та камікадзе. Більшість з них мають прототипи та пройшли випробування, деякі уже допомагають воїнам на передовій. Їх розробили у межах Програми сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку у Львівській області на 2021-2025 роки.

У притулку для дітей Служби у справах дітей Львівської ОВА відкрили дитячу кімнату. Приміщення повністю відремонтували та створили комфортний і функціональний ігровий простір. Проєкт втілили спільними зусиллями благодійного фонду Миколи Петренка та компанії Odgers Berndtson. Зараз у притулку проживають 25 дітей віком від 3 до 18 років.

У Львівській області в межах робочої групи медико-психосоціальної допомоги психологи та спеціалісти іноземних і українських організацій проводять тренінги з психоедукації для освітян та батьків школярів. Серед тем – як з дітьми говорити про війну, як комунікувати вчителям з батьками учнів під час повітряних тривог, психоедукація громад.

Нагадаємо, міжнародний медичний корпус передав чотири генератори потужністю 100 та 20 кВт у Дрогобицький район. Пристрої отримали Підбузька лікарня та колективні прихистки, де проживають ВПО.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності