• Головна
  • Новини Львівщини
  • Біонічні протези для військових та пільгові кредити для бізнесу: Максим Козицький розповів про головні події в області за добу

Біонічні протези для військових та пільгові кредити для бізнесу: Максим Козицький розповів про головні події в області за добу

Максим Козицький

На Львівщині досі триває загроза ракетних ударів

Упродовж 21 та ночі 22 лютого загроз ракетних ударів у Львівській області не виникало. Сьогодні, о 09:07, сирени сповістили про небезпеку. Загроза досі триває.

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Двома евакуаційними потягами на Львівщину прибули ще 99 вимушених переселенців. До Перемишля з нашої області чотирма потягами вирушили 1244 особи. Тому, попри активізацію ворога, Львівщина продовжує працювати й дбати про мешканців та гостей області. Особливо активно розвивається медична сфера.

Зокрема, 9 спеціалістів зі США консультуватимуть та оперуватимуть діток разом з фахівцями Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит». Уже запланували 10 надскладних оперативних втручань з приводу вроджених та набутих вад щелепно-лицевої ділянки. А в Золочівській ЦРЛ ввели в експлуатацію новий автоматичний гематологічний аналізатор Abacus 380. Цей лабораторний комплекс клініко-діагностичного обладнання дозволить досліджувати клітини крові та проводити кількісні дослідження.

Двоє українських воїнів стануть першими пацієнтами, яким встановлять високотехнологічні біонічні протези від Open Bionics в Україні. Це стало можливим завдяки стратегічному партнерству між Mastercard та Superhumans Center, який створюють на базі одного з медзакладів у нашій області.

А для людей з інвалідністю у Давидівській громаді Львівського району розпочали благодійну ініціативу з надання у довготривале та безоплатне користування спеціальних засобів для пересування. Таку благодійну ініціативу проводять у співпраці з благодійним фондом «Серце Самарянина». Для цього необхідно принести паспорт та ідентифікаційний код і написати заяву у Народному домі Давидова. Можна також написати заяву за родича.

Мікро-, малі та середні підприємства Львівщини можуть отримати пільгові кредити під 5% річних на покриття обігових витрат. Фінансову підтримку надають на придбання насіннєвого матеріалу, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, пального, кормів для тварин і ветеринарних препаратів. Крім цього послуг пов’язаних з виробництвом с/г продукції, придбання деталей для ремонту виробничого і не виробничого обладнання, с/г техніки й автомобільного транспорту.

Окрім цього, Львівщину продовжують підтримувати й іноземні благодійники. Для Дрогобицького району брати Римо-Католицької Церкви ордену Братів Боніфратрів передали новий пожежний автомобіль вартістю понад 3 млн гривень. Невдовзі транспорт служитиме у тій громаді, де у ньому є найбільша потреба. Водночас «Міжнародний медичний корпус» передав у санаторій в Трускавці, де проживає понад 250 ВПО, генератор потужністю 100 кВт.

Також у Зимноводівській громаді в Центрі надання соціальних послуг (Зимна Вода, вул. Бандери, 7) діє «Соціальна перукарня» та «Соціальна пральня». Ці послуги людям пенсійного віку, особам з інвалідністю, в складних життєвих обставинах чи кризових ситуаціях, вразливим категоріям населення та ВПО надають за диференційовану оплату.

Нагадаємо, поліцейські зі Львівщини повернули дітям викрадений окупантами на Харківщині шкільний автобус. Вони власними силами відремонтували авто та повернули його школярам.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності