• Головна
  • Новини Львівщини
  • Ракетний удар по області та візит губернатора Нью-Джерсі: Максим Козицький підсумував тиждень, який минає

Ракетний удар по області та візит губернатора Нью-Джерсі: Максим Козицький підсумував тиждень, який минає

Ракетний удар по області та візит губернатора Нью-Джерсі: Максим Козицький підсумував тиждень, який минає

На Львівщині триває набір у «Гвардію Наступу»

Цього тижня у четвер, 16 лютого, вночі ворог завдав ракетного удару по Львівщині. Три ракети влучили в об‘єкт критичної інфраструктури.

Про це пише голова Львівської обласної адміністрації Максим Козицький на своєму Telegram- каналі.

Пожежу оперативно загасили. На місці влучання є вирва, зруйнувалася стіна магазину на сусідній вулиці. Жертв чи постраждалих немає.

У Львівській області та по всій території України триває набір у «Гвардію Наступу». Усі охочі та вмотивовані добровольці можуть долучатись до однієї з восьми штурмових бригад, які звільнятимуть тимчасово окуповані території.

Також у нашій області формують окремий стрілецький батальйон. Кандидати пройдуть спеціальний вишкіл.

У Самбірському районі після багатьох років занепаду відновили та відкрили дві залізничні дільниці. Менш ніж за рік наші залізничники капітально відремонтували близько 70 км головної та приймально-відправних колій; відновили вокзали у Хирові, Нижанковичах та Старжаві; 10 мостів; 4 пасажирські платформи; 9 будівель і споруд технологічного призначення.

На майбутньому пункті пропуску «Нижанковичі – Мальховичі» у Самбірському районі відкрили тимчасову інфраструктуру. Тепер українсько-польський кордон в обидва напрямки можуть перетинати пусті вантажні транспортні засоби масою понад 7,5 тонн.

У Львівську область приїжджав губернатор штату Нью-Джерсі, Голова Національної асоціації губернаторів США Філ Мерфі. Разом із дружиною Теммі губернатор побував в одній зі шкіл на Яворівщині, де зараз живуть сім‘ї-ВПО з дітьми.

Також Львівщину з робочим візитом відвідала Віцемаршалок Сейму Республіки Польща Малгожата-Марія Госєвська. Говорили про актуальну ситуацію на Львівщині та потреби вимушено переміщених осіб. Пані Госєвська прибула разом з настоятелем монастиря Ясна Гора отцем Вальдемаром Пастусяком. Він привіз генератори, які придбали коштом парафіян та паломників храму.

Львівська ОВА, німецька неурядова організація «Німецьке об'єднання народних університетів» в Україні та Громадська спілка «Українська асоціація освіти дорослих» підписали Тристоронній Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво у сфері освіти дорослих.

Цього тижня підписали Меморандум із Міжнародним медичним корпусом, щоб ефективніше допомагати вразливим категоріям населення у нашій області та всім, хто постраждав через війну.

Львівський обласний клінічний перинатальний центр став першим перинатальним центром в Україні, де застосовують допоміжні репродуктивні технології. Цього тижня у ньому відкрили відділення ДРТ. У новому відділенні допомагатимуть тим, хто з різних причин не може стати батьками. З обласного бюджету на закупівлю обладнання скерували майже 13 мільйонів гривень.

У Червоноградській міській лікарні запрацював ангіограф. Пристрій вартістю 8 мільйонів 722 тисячі гривень передало Міністерство охорони здоров'я. Тепер люди з підозрою на інфаркт, які живуть у Червоноградському районі, можуть пройти діагностику недалеко від дому. Таким чином на Львівщині обстежитися за допомогою ангіографа можна у Львові, Дрогобичі та Червонограді.

У Самборі завершують капремонт приміщення колишньої поліклініки, яке не використовували багато років. Невдовзі тут житимуть понад 100 людей, яких з дому прогнали poсiйські окупaнти.

На цей проєкт не витратили жодної копійки з обласного чи місцевого бюджетів. Близько 23 мільйонів гривень, які витратили на роботи, це кошти Мальтійської служби допомоги України, які зібрали серед платників податків у Німеччині.

Упродовж цього тижня у консультативно-координаційних центрах Львівської області надали майже 1,5 тисячі послуг людям у складних життєвих обставинах. ККЦ з ініціативи Львівської ОВА діють у кожному районі нашої області. Тут можна отримати психологічну допомогу, юридичні консультації, скерування до лікаря, фінансову допомогу.

Громади Львівщини збільшили обсяг фінансової підтримки аграріїв у понад 5 разів.

На території Львівщини понад 180 об’єктів підлягають декомунізації. Частину з них передадуть як експонати у майбутній музей тоталітарних режимів.

Нагадаємо, Максим Козицький розповів про стан систем оповіщення та укриттів на Львівщині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності