• Головна
  • Новини Львівщини
  • Львів’яни виконали гімн України у Бундестазі: Козицький розповів про головне за добу на Львівщині

Львів’яни виконали гімн України у Бундестазі: Козицький розповів про головне за добу на Львівщині

Максим Козицький.

Для вимушено переміщених осіб у Львові фукнціонує Центр допомоги врятованим, де ви можете отримати безкоштовну допомогу від психологів і соціальних працівників

22 лютого о 09:07 на Львівщині була загроза удару крилатими ракетами з Білорусі. Небезпека не справдилась, в області було спокійно.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

В цей час вихованці музичного центру «FoRa» зі Львова виконали гімн України у Бундестазі. У Німеччині вокалісти проводять концерти та екскурсії, під час яких збирають кошти для ЗСУ. Під час зустрічі з повіреною Міністерства культури у справах східноєвропейських культур Сімоною Косс вдалося домовились про налагодження культурних зв'язків та створення культурно-мистецької асоціації.

Окрім цього, Львівщина повністю перейшла на цифровий спосіб подачі документів на присвоєння спортивних звань. Також у Мостиськах Яворівського району відкрили нове приміщення підрозділу міграційної служби – на вулиці Грушевського, 16-В. Тут можна оформити паспорт громадянина України та для виїзду за кордон. Приміщення забезпечили усім необхідним, також створили дитячий куток.

До Перемишля з нашої області вирушила 1341 особа. Двома евакуаційними потягами на Львівщину за добу прибули ще 60 людей, трьома автобусами – 75 ВПО.

Для них у Львові функціонує Центр допомоги врятованим. Соціальні працівники, психологи та кейс-менеджери безкоштовно надають допомогу людям, які виїхали зі зони активних бойових дій або тимчасово окупованих територій. А благодійний фонд «Нові горизонти для дітей України» планує відкрити на Львівщині Центр для тимчасово переміщених дітей. Він буде хабом, де певний час зможуть жити евакуйовані діти, які зараз перебувають за кордоном і не мають куди повернутися в Україні.

Також у нашій області запускають проєкт «Правоохоронний старт 2023». В межах міжнародної програми студенти навчальних закладів ІІ-ІV рівня акредитації зможуть здобути знання та навички у правоохоронній та правовій сферах. Заявки на участь приймають до 28 лютого.

International Medical Corps передав на Стрийщину два генератори потужністю 250 кВт. Їх отримають Стрийська центральна міська лікарня та Стрийський пологовий будинок. Ще один генератор від Профспілки освіти і науки з Польщі та США отримав заклад дошкільної освіти села Ралівка, Самбірський район.

Нагадаємо, всесвітньо відомий митець підсвітив нічні будівлі Львова символами української незламності.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності