• Головна
  • Новини Львівщини
  • Можливі звуки вибухів та пострілів на Львівщині: Козицький розповів про головне за добу в області

Можливі звуки вибухів та пострілів на Львівщині: Козицький розповів про головне за добу в області

Максим Козицький

Від 24 лютого у Львівській області сирени уже 566 разів сповіщали про початок повітряної тривоги

Упродовж минулої доби загроз ракетних ударів в області не було. Сьогодні, 25 лютого, зранку була небезпека ракетного удару з МіГ-31к з території білорусі. Загроза не справдилась, на Львівщині спокійно. А загалом від 24 лютого 2022 року у Львівській області сирени уже 566 разів сповіщали про початок повітряної тривоги та відбій.

Про це розповів очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Однак, упродовж двох тижнів жителі Львівщини можуть чути звуки вибухів та пострілів. Вони лунатимуть через проведення фахівцями піротехнічних робіт. Якщо буде реальна небезпека, голова військової адміністрації області обов‘язково повідомить про це.

До року незламності Президент України вручив державну нагороду — медаль «Захиснику Вітчизни» військовому капелану зі Стрийської єпархії УГКЦ отцю Юрію Лесишину. Водночас добровольці Стрийської громади, які охороняють стратегічні об'єкти, отримали 49 бронежилетів. Військове споряддя передав Львівський Оборонний Кластер за сприяння Львівської ОВА.

Евакуаційними потягами на Львівщину прибули ще 95 вимушених переселенців. До Перемишля з нашої області чотирма потягами вирушили 1437 осіб.

Комплексна обласна дитячо-юнацька спортивна школа тепер носитиме ім’я воїна Дмитра Сидорука. Навчальний заклад назвали на честь львів‘янин, тренера та чемпіона світу зі стрільби з лука серед юнаків, який пішов захищати України ще у 2014 році. Дмитро обороняв Луганський аеропорт, де отримав важкі травми. Минулого року продовжив боронити нашу державу. Загинув він у квітні. Світла пам‘ять Герою!

Навчальні заклади Кам'янка-Бузької громади зібрали майже 125 тисяч гривень на придбання авто для воїна з Кам'янки-Бузької та його побратимів, які зараз на Бахмутському напрямку. Окрім цього, працівники Державного архіву Львівської області закликають жителів Львівщини долучитися до збору матеріалів про війну Росії проти України.

Нагадаємо, На Львівщині розробили безпілотники та роботів-саперів. Більшість розробок мають прототипи, пройшли випробування, а деякі уже допомагають на передовій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності