На Львівщині 82% аграріїв мають проблеми зі збутом врожаю: в чому причини

На Львівщині 82% аграріїв мають проблеми зі збутом врожаю: в чому причини

Багато сільгоспвиробників скаржаться на низькі ціни попиту, що ледь-ледь покривають затрати на вирощене збіжжя

Серед 530 сільгоспвиробників у 16 регіонах України 69% наразі мають складнощі з реалізацією зернових та олійних культур як нового, так і старого врожаю. Найважче вдається знайти покупців аграріям Хмельниччини (97%), Кіровоградщини та Київщини (по 91%), а також Черкащини (89%), Дніпропетровщини (88%), Полтавщини (84%) і Львівщини (82%).

Про це свідчать результати опитування, проведеного експертами ІА «АПК-Інформ».

Натомість легше з пошуком покупців сільгоспвиробникам на Закарпатті, де лише 18% опитаних мають складнощі з реалізацією зернових та олійних, Рівненщині, Вінниччині та Волині, де цей показник складає 34%, 26% та 38% відповідно.

«Багато сільгоспвиробників скаржаться на низькі ціни попиту, що ледь-ледь покривають затрати на вирощене збіжжя і часто є навіть нижчими, ніж його собівартість. Також є проблеми у зв’язку з відсутністю ринку збуту через зупинку роботи більшості українських морських портів та підвищення цін на логістику», — кажуть експерти.

Нагадаємо, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький зазначив, що для внутрішнього споживання українцям потрібно 110 тис. тонн гречки. При цьому навесні аграрії відреагували на дефіцит гречки й засіяли нею у 1,5 раза більше площі порівняно з минулим роком.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності