• Головна
  • Новини
  • ДАР для підтримки аграріїв: в Україні запрацювала онлайн-платформа

ДАР для підтримки аграріїв: в Україні запрацювала онлайн-платформа

ДАР для підтримки аграріїв: в Україні запрацювала онлайн-платформа

Для реєстрації в ДАР агровиробникам потрібен лише електронний підпис

В Україні запустили онлайн-платформу для прямої та єдиної взаємодії держави й агровиробників — Державний аграрний реєстр.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Для реєстрації в ДАР агровиробникам потрібен лише електронний підпис.

"Основною перевагою цього реєстру є можливість податися на будь-яку програму підтримки онлайн, тому його функціонування є дуже важливим. За інформацією Мінагрополітики, уже найближчим часом у ДАР з'являться перші програми допомоги дрібним фермерам, які вирощують сільськогосподарські культури або утримують більше 3-ох корів", — зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

Зареєструватися в ДАР можна за посиланням.

Державний аграрний реєстр — це автоматизована електронна система для ефективного і прозорого розподілу та адміністрування усіх видів підтримки для українських аграріїв, що надаються в межах державних програм, у вигляді грантів від міжнародних партнерів, а також будь-яких інших видів технічної допомоги.

Зазначимо, згідно з проєктом постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження порядку використання коштів, передбачених в державному бюджеті на підтримку фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції" планується надання бюджетних коштів:

  • на один гектар земель сільськогосподарського призначення — у розмірі 3100 гривень, але не більше 372 000 гривень для одного отримувача;
  • на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, — у розмірі 5300 гривень, але не більше 530 000 гривень для одного отримувача.

Нагадаємо, від початку функціонування ринку землі з 1 липня 2021 року вартість одного гектара сільськогосподарського призначення на Львівщині є однією із найдорожчих в Україні. Водночас за кількістю укладених угод на продаж земельних ділянок область суттєво поступається іншим регіонам.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності