• Головна
  • Новини Львова
  • На Львівщині чиновника військової частини підозрюють у привласненні майна на 12 млн грн

На Львівщині чиновника військової частини підозрюють у привласненні майна на 12 млн грн

На Львівщині чиновник військової частини привласнив майна на 12 млн грн

За версією слідства, посадовець незаконно оформлював елітну нерухомість та авто на родичів

Працівники ДБР повідомили про підозру керівнику одного з господарських підрозділів ЗСУ на Львівщині. На думку слідчих, він незаконно переоформив на своїх родичів майно вартістю майже 12 мільйонів гривень. Про це 19 липня повідомили у Державному бюро розслідувань.

Підозрюваного взяли під варту із заставою у 3 млн грн

Підозрюваний обіймав посаду начальника квартирно-експлуатаційного відділу військової частини. Згідно з посадовими обов'язками, чиновник відповідав за контроль закупівель та обслуговування військового майна в регіоні. За даними слідства, він оформив близького родича дружини солдатом до однієї з військових частин ЗСУ у Львові. Згодом цей солдат став власником житлового будинку та земельної ділянки у Брюховичах вартістю приблизно в 300 тисяч доларів.

Родич пояснив, що для того, щоби купити будинок, нібито позичив 100 тисяч доларів у доньки посадовця, яка є студенткою місцевого вишу. Однак, її батько — начальник КЕВ — не вказав цих коштів у своїй декларації. За подібною схемою придбана квартира у Львові площею майже 100 квадратних метрів в елітному районі, яка коштує понад 4 млн грн. Крім того, посадовець придбав для своєї доньки позашляховик BMW преміумкласу, який також оформив на родича з численними порушеннями законодавства.

На автомобіль, квартиру та земельну ділянку з будинком накладено арешт. Підозрюваного відсторонили від посади та обрали запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у сумі 3 мільйони гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності