• Головна
  • Новини Львова
  • ДБР відкрило кримінальне провадження щодо 125 бригади ТрО через прорив росіян на Харківщині

ДБР відкрило кримінальне провадження щодо 125 бригади ТрО через прорив росіян на Харківщині

ДБР розслідує втрату позицій на Харківщині через недбалість військових 125 бригади

ДБР вважає, що недбале ставлення до служби посадовців 125 бригади призвело до прориву росіян

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження через недбале ставлення до служби українських військових на Харківщині, що призвело до прориву російських сил. Йдеться про командування 125-ї окремої бригади територіальної оборони. Про це повідомило видання BBC з посиланням на ухвалу, оприлюднену 17 травня у Єдиному державному реєстрі.

ДБР назвало дії командування бригади недбалим ставленням до служби

За даними слідства, 10 травня цього року підрозділи 125 бригади залишили бойові позиції біля низки населених пунктів Харківської області під час штурмових дій російських військ. Йдеться про села Стрілеча, Красне, Борисівка, Пильне, Гатища. ДБР зазначає, що командування бригади не організувало належної оборони на кордоні з РФ: "Командування 125 бригади та підпорядкованих їй підрозділів, а саме: 415 окремого стрілецького батальйону 23 механізованої бригад; 172 окремого стрілецького та інших підрозділів, внаслідок недбалого ставлення до військової служби, не організували належним чином оборону позицій на кордоні Харківської області та РФ, що призвело до втрати вказаних позицій, військової техніки та особового складу підрозділу," — йдеться в ухвалі Ленінського районного суду міста Харкова.

Для розслідування справи ДБР у Полтаві вилучить таємні військові документи, серед яких бойові розпорядження, оперативні директиви та план фортифікацій. Суд дозволив вилучення цих матеріалів.

У коментарі BBC 125 бригада заявила, що виконують бойові завдання, а коментувати розслідування ДБР — справа самого бюро. В бригаді очікують на результати слідства.

Ситуація на Харківському напрямку

До слова, росіяни захопили на Харківщині 10 травня. Після цього Володимир Зеленський повідомив, що Україна продовжує нарощувати свої сили на Харківському напрямку, а також по всій лінії фронту. 12 травня росіяни захопили на прикордонні Харківщини. Наступного дня росіяни продовжили штурмувати Харківщину, тривали бої за Вовчанськ. Вже надвечір того ж дня, ЗСУ потіснили окупантів у Вовчанську та провели зачистку околиці міста. 18 травня росіяни захопили ще одне село на Харківщині. Наступного дня у Генштабі заявили, що наступ росіян на цьому напрямку сповільнився.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності