Львівські лікарі успішно видалили злоякісну пухлину дворічному хлопчику

Пухлина у дворічного хлопчика: медики провели операцію

Після тривалої хімієтерапії та успішного видалення пухлини, дворічного Давида чекає ще операція з пересадки стовбурових клітин

У Львові хірурги успішно видалили злоякісну пухлину дворічному хлопчику з Новояворівська. Про це повідомили у вівторок, 7 травня, у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі.

Дворічному хлопчику видалили величезну пухлину

Дворічний Давид з Нововолинська переміг складне захворювання — нейробластому  . У дитини діагностували величезну пухлину, що вразила життєво важливі органи і потребувала складного багатоетапного лікування. Рік тому хлопчику поставили діагноз, після чого він пройшов курс хімієтерапії та 8-годинну операцію через складне розташування пухлини.

“Пухлина уразила велику ділянку, у пухлині були розташовані усі важливі судини нирок, печінки та інших органів черевної порожнини. Видалення такого утвору потребує злагодженої роботи цілої команди хірургів,” — зазначив завідувач хірургічного відділення Богдан Романишин.

До складної операції долучали онкологів, хірургів, анестезіологів, кардіологів, трансфузіологів та інших фахівців. Хлопчик раніше вже переніс одну пересадку кісткового мозку. Після успішної операції з видалення пухлини, попереду у Давида ще одна операція з пересадки стовбурових клітин, аби остаточно подолати хворобу.

Нагадаємо, нещодавно львівські хірурги прооперували 16-річну дівчину із зайвим пальцем на нозі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності