Львівські хірурги прооперували 16-річну дівчину із зайвим пальцем на нозі

Видалили зайвий палець: у Львові прооперували 16-річну тернополянку

У пацієнтки був шостий палець на нозі, який не вдалося видалити повністю під час операції в дитинстві. Патологія заважала дівчині вільно рухатись, а підібрати взуття було важко

Львівські лікарі прооперували 16-річну мешканку Тернополя, у якої була вроджена вада — зайвий палець на нозі. Через патологію у дівчини були проблеми з ходьбою, повідомили у понеділок, 29 квітня, у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі.

Через ваду дівчина не могла підібрати взуття

Як зазначили у повідомленні, дівчина народилася з вродженою полідактилією — додатковим пальцем на нозі. У дитинстві їй вже видаляли палець, але операція була не вдалою: мізинець неправильно ріс, викривлявся і заважав при ходьбі.

“Мені було важко підібрати взуття. Зручно було ходити лише босоніж, у будь-якому взутті я відчувала біль та шалений дискомфорт,” — розповіла пацієнтка.

Хірурги прооперували 16-річну пацієнтку

Хірурги провели Христині складну операцію, під час якої видалили залишки шостого пальця, провели коректувальну остеотомію мізинця та відновили його правильну анатомію.“Залишилась плеснова кістка додаткового пальця, яка, зростаючи разом з дитиною, деформувала стопу і мізинець. Таку ваду можна виправити лише хірургічно. Наша операція полягала не лише у висіченні залишкової кістки. Ми провели також корегуючу остеотомію — пересікли кістки п'ятого пальця, щоб відновити його правильну анатомію — зазначив дитячий хірург Центру.

До слова, полідактилія — це вроджена патологія, при якій дитина може мати додаткові пальці на руках або ногах. Така вада потребує хірургічного втручання. Здебільшого операцію для відновлення правильної анатомії кисті або стопи рекомендують проводити в ранньому віці, до 1 року.

Нагадаємо, хірурги Львівського онкоцентру видалили дівчині 15-сантиметрову пухлину. Окрім того, до Львова прибули американські хірурги, які оперуватимуть дітей з вадами обличчя.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності