Хірурги Львівського онкоцентру видалили дівчині 15-сантиметрову пухлину

Хірурги Львівського онкоцентру видалили дівчині 15-сантиметрову пухлину

26-річна дівчина майже два роки шукала допомоги

Львівські лікарі провели складну операцію 26-річній дівчині Діані з Бродів. У неї була велика пухлина розміром 15 сантиметрів біля кульшового суглоба. Ця пухлина також стискала важливий сідничний нерв. Про це у понеділок, 29 квітня повідомили у Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі.

Операція тривала понад 5 годин

Спочатку Діана помітила невеликий утвір, який з часом почав рости і завдавати дискомфорту. Вона звернулася до місцевих лікарів, а згодом і у приватну клініку, але ті не помічали проблеми. Дівчині 4 місяці робила масажі та різні процедури, які не допомогли. Фахівці у Львівському онкоцентрі побачили пухлину і вирішили її оперувати. Операція тривала понад 5 годин, бо пухлина була великою, глибоко розташованою і прилягала до кісток тазу. Разом з онкохірургами працював травматолог. Їм вдалося забрати пухлину, без часткового видалення уражених кістки та суглоба

«Пухлина була розміром 15 см, фіксована до кісток тазу та лівої нижньої кінцівки і розташована на великій глибині. Тому операція була складна і тривала понад 5 годин», — розповів в. о. директора Львівського онкоцентру Олег Дуда.

Зараз Діана відновлюється після операції. Хоча пухлина доброякісна, лікарі кажуть, що може знадобитися курс променевої терапії для профілактики її відновлення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності