У львівській лікарні прооперували 5-річного хлопчика зі складною патологією

Видалення мальформації: 5-річного Юрчика прооперували у Львові

У хлопчика вроджена складна патологія — мальформація нижньої губи. Дитині провели операцію вже вдруге

Операцію 5-річному Юрчику з Зимної Води провели американські хірурги спільно з львівськими. У хлопчика була вроджена патологія — судинна мальформація у ділянці нижньої губи. Про це повідомили у середу, 3 квітня, у Центрі дитячої медицини.

Хлопчик має вроджену патологію на губі

“Це була така червона гулька, як вишенька. Ми водили сина на обстеження. Одні казали пити гормональні таблетки, інші казали спостерігати. Ніби-то воно може розсмоктатися само. Із ростом сина воно не збільшувалося дуже сильно. Було не дуже помітне. Лікарі казали, що із часом можна буде хірургічно це забрати”, — розповіла мама хлопчика Марта.

Як зазначають лікарі, при лікуванні патології у ранньому віці, є шанс, що у Юрчика мальформація повністю закриється і буде неактивною, оскільки зараз вона є невеликою та локальною.

Дитині провели операцію

“У світі дуже мало лікарів, які цим займаються, бо це насправді дуже складна та непередбачувана патологія. Це, свого роду, пухлина і важко спрогнозувати як і куди вона буде проростати. Особливо складною є ділянка голови та шиї — вона є небезпечною, бо маленька площа, швидке проростання та гарне кровопостачання,” — зазначила хірург Юлія Хомин

Юрчику провели склерозування: “За допомогою тонкої голки ввели спеціальний препарат — склерозант, в уражену судину чи конгломерат судин (вогнище мальформації)”. Таке втручання дитині зробили вже вдруге і надалі хлопчик перебуватиме під постійним наглядом лікарів, оскільки, як правило, мальформація потребує лікування впродовж усього життя людини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності