Міська рада Львова програла суд за оренду парковки на вул. Зеленій

Фото спірної ділянки Скриншот з maps.google.com

Суд зобов’язав владу міста продовжити термін оренди ще на 5 років

Господарський суд Львівської області не задовольнив позов Львівської міської ради проти товариства з додатковою відповідальністю “Пластик” на повернення земельної ділянки на вул. Зелена, 149. Попередній договір оренди був підписаний у 2016 році й закінчився в 2021 році. Міська рада вирішила його не продовжувати, однак суд вирішив, що угода про оренду продовжена автоматично. Про це йдеться у рішенні, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у понеділок, 15 квітня.

Міська рада не повідомила про намір не продовжити договір

Як йдеться у рішення суду, у жовтні 2016 року Львівська міська рада та ТДВ “Пластик” уклали договір про оренду земельної ділянки площею 833 кв. м до травня 2021 року. За умовами їхнього договору “Пластик” використовував цю територію для обслуговування офісного центру. Після закінчення строку договору орендар має переважне право поновлення його на новий строк. У цьому разі ТДВ “Пластик” вчасно повідомив міську раду про намір продовжити дію договору оренди. Однак міська рада не підписала угоди, натомість у травні 2023 року склала акт обстеження ділянки, у якому стверджувала, що підприємство самовільно займає її, використовуючи як автомобільну стоянку. Відтак міська рада просила суд зобов’язати орендаря звільнити самовільну зайняту земельну ділянку.

Суддя господарського суду Наталія Березяк вирішила, що, оскільки орендар вчасно звернувся до мерії, оренда землі продовжена автоматично.“Своєю чергою мерія не заперечила проти використання земельної ділянки протягом місяця з дня закінчення строку дії договору оренди, тому договір вважається продовженим на той самий строк та на тих самих умовах” — йдеться у рішенні суду.

Нагадаємо, 8 квітня Господарський суд Львівської області зобовʼязав ПП “Ярина Плюс” знести магазин площею 117 м кв. на вул. Городоцькій у Львові. Магазин збудували на землі, яка є комунальною.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності