На Львівщині водія судили за смертельну аварію з двома вантажівками та легковиком

Швидкадопомога та патрульні на місці аварії
Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

В аварії загинув 61-річний водій легкового авто

У Львівській області 56-річного водія з Сумщини — Олександра Ч., — судили за смертельну ДТП. Чоловік за кермом автопоїзда зіткнувся з іншою вантажівкою та легковиком, внаслідок чого водій легкового авто загинув. Буський районний суд Львівської області визнав чоловіка винним та засудив його до п’яти років ув’язнення та позбавив прав на три роки. Через щире каяття Олександра Ч. звільнили від позбавлення волі, замінивши покарання іспитовим терміном йдеться у вироку, оприлюдненому у Єдиному державному реєстрі судових рішень у понеділок, 15 квітня.

Виїхав на зустрічну смугу

За матеріалами справи, ДТП трапилася вранці 12 квітня 2023 року поблизу села Янгелівка Золочівського району. 56-річний Олександр Ч., який працював водієм у ПП “Leo Garant Trans“, їхав у напрямку Львова за кермом автопоїзда Mercedes Benz Actros. Через неуважність чоловік виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся там з причепом зустрічної вантажівки марки DAF. Після зіткнення Олександр Ч. не зміг зупинити автопоїзд та наїхав на зустрічний легковик Toyota Camry.

Внаслідок аварії 61-річний киянин — водій Toyota, — отримав важкі травми, від яких загинув на місці. Пасажирка легкового авто — 61-річна дружина загиблого водія, — та 56-річний Олександр Ч. отримали поранення, через які їх обох госпіталізували. 47-річний водій вантажівки DAF не постраждав.

З роботодавця стягнули понад 1,6 млн грн матеріальної та моральної шкоди

На судовому засіданні 56-річний водій автопоїзда повністю визнав свою провину та підтвердив усі обставини, встановлені під час досудового розслідування. Також Олександр Ч. погодився виплатити 50 тис. грн сім’ї загиблого, щоб компенсувати вартість встановлення надгробного пам’ятника.

Буський районний суд Львівської області визнав водія винним у ДТП. Його засудили до п’яти років ув’язнення, проте звільнили від покарання, замінивши його трьома роками іспитового терміну. Також Олександрові Ч. заборонили керувати транспортом протягом трьох років. Крім того, суд зобов’язав приватне підприємство “Leo Garant Trans“ компенсувати шкоду, завдану дружині та доньці загиблого киянина. Компанія має компенсувати майже 45 тис. грн матеріальної шкоди, а також 1,6 млн грн — моральної. Засуджений може оскаржити вирок в апеляційному порядку.

Нагадаємо, у Львові 19-річного водія судили за те, що він на пішохідному переході на смерть збив 74-річного чоловіка. Юнака визнали винним, проте звільнили від ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності