У Львові засудили ексначальника служби капітального будівництва тилу НГУ

У Львові засудили колишнього начальника служби капітального будівництва тилу

Військовослужбовець підписував акти виконаних робіт по ремонтах за завищеними цінами. Таким чином завдав військовій частині збитків на близько 350 тис. грн

Личаківський районний суд Львова визнав винним колишнього начальника служби капітального будівництва військової частини Національної гвардії тилу Євгена З. у недбалому ставлені до виконання своїх службових обовʼязків. Військовослужбовець в період з 2018 по 2019 роки підписував акти виконаних робіт по ремонтах військових обʼєктів за завищеними цінами, завдавши збитків на близько 350 тис. грн. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у понеділок, 15 квітня.

Капітальний ремонт казарми і їдальні за завищеною ціною

Як встановило слідство, Євген З. не перевіряв фактичне використання матеріалів, об`ємів та вартість ремонту казарми і їдальні одного з військових містечок Національної гвардії. “Вчиняв дії в межах службових обов`язків, які виконував не так, як того вимагають інтереси служби, не передбачаючи, що в результаті його поведінки може бути завдано шкоди, хоча повинен був і міг це передбачити. В період з 14.09.2018 по 25.05.2019, підписав акти виконаних робіт із завищеними даними щодо об`ємів та вартості виконаних робіт, чим заподіяв істотну шкоду державі на загальну суму 344 тис. грн” — йдеться у тексті вироку.

Під час досудового розслідування підсудний визнав свою вину та 25 березня 2024 року уклав угоду про визнання винуватості. Відтак суд визнав військовослужбовця винним у недбалому ставленні до військової служби і виконання своїх обовʼязків. Йому призначили покарання у вигляді пʼяти років позбавлення волі, проте звільнили від відбуття призначеного покарання з випробувальним терміном на один рік.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності