На Львівщині судитимуть підрядника за привласнення 300 тис. грн на будівництві

На Самбірщині підрядник безпідставно отримав 300 тис. грн з місцевого бюджету

Чоловік привласнив кошти під час будівництва культурно-медичного центру у селі Розлуч на Самбірщині

На Самбірщині судитимуть 46-річного підрядника, який виконував будівельні роботи на замовлення сільської ради і незаконно отримав 300 тис. грн. Будівельник зводив культурно-медичний центр, де мали б бути розміщені клуб та лікарня в одному із сіл Самбірського району. Про це 12 квітня повідомила Львівська обласна прокуратура.

Підрядник вказував невірні дані

За даними прокуратури, підрядник в актах приймання виконаних будівельних робіт та довідках про їх вартість вказував невірні дані, щодо фактично здійснених робіт по об’єкту та використаних матеріалів. Тим самим, 46-річний чоловік з місцевого бюджету безпідставно отримав майже 300 тис. грн.

З ухвали про обрання підозрюваному запобіжного заходу відомо, що ФОП Ігор К. у серпні 2019 року уклав угоду із Розлуцькою сільською радою, Турківського району на будівництво культурно-медичного центру.

За версією слідства, надалі ФОП неодноразово завищував в актах виконаних робіт кількість використаних ним матеріалів. Зокрема, вказав більшу площу замощених плиткою ґанків та кількість використаного для цього цементу і піску. Окрім того, підозрюваний вказав, що змонтував на обʼєкті каналізаційну установку, якої насправді не було. Також підрядник вказав в актах виконаних робіт кілька десятків одиниць меблів: крісла, столи, стелажі, тумбочки, шафи для одягу тощо. Насправді цих меблів замовник не отримав. За висновком судово-економічної експертизи всього підрядник отримав 294 тис. грн за виконання робіт, які насправді виконані не були.

Також в ухвалі йдеться, що підозрюваний не заперечує своєї провини і вже відшкодував завдані збитки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності