• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові списали кошти з карток ЛеоКарт за поїздки, здійснені після хакерської атаки

У Львові списали кошти з карток ЛеоКарт за поїздки, здійснені після хакерської атаки

У Львові списали кошти з транспортної карти ЛеоКарт.

На картках вже відображається актуальна сума поточного балансу

У Львові списали кошти з транспортної карти ЛеоКарт за поїздки у міському громадському транспорті, здійснені після хакерської атаки на систему е-квитка у період з 28 березня по 3 квітня 2024 року. Про це 8 квітня повідомила пресслужба ЛМР.

Таким чином на картках вже відображається актуальна сума поточного балансу. Зараз оплата проїзду загальними ЛеоКарт, як і банківськими картками, відбувається у звичному режимі. Якщо внаслідок списання за попередні поїздки на ЛеоКарт утворився “мінус”, то необхідно поповнити картку на таку суму, щоб нею знову можна було користуватися. Як заявили в ЛКП “Львівавтодор”, зараз валідація проїзду ЛеоКарт проходить у штатному режимі. При перевірці балансу через валідатор і сервіси EasyPay суму на картці показує із врахуванням щойно зареєстрованої поїздки.

У комунальному підприємстві додали, що також практично завершено й процес списання коштів і з банківських карток за поїздки, здійснені після несанкціонованого втручання в систему е-квитка. Та нагадують, що зняття коштів могло відбуватись, як однією транзакцією за всі здійснені поїздки одним носієм впродовж цих днів, так і різними платежами. Це залежало від черговості обробки валідацій. “Від 4 квітня безготівкова оплата проїзду банківськими картками здійснюється у звичному режимі. А саме: ви валідуєтеся, здійснені за день поїздки об'єднуються в один платіж, а списання відбувається впродовж наступних днів. Важливо: якщо на картці під час спроби списанням коштів за проїзд не було необхідної суми, то банк робитиме повторні спроби списання з певною періодичністю. Якщо ж списання коштів з картки було неуспішне, то система е-квитка заблокує картку. Розблокування відбудеться після успішного зняття коштів за проїзд. Тож щоб уникнути блокування картки, потурбуйтесь заздалегідь, аби на рахунку був достатній баланс”, — наголосили у ЛКП «Львівавтодор».

Щодо пільгових ЛеоКарт, то ще триває робота над відновленням близько 3,5 тис. пільгових профілів, дані яких ймовірно пошкоджено під час хакерської атаки.

Нагадаємо, у п’ятницю, 29 березня на систему електронного квитка у Львові здійснили хакерську атаку. Ціллю хакерів стали бази даних програмного забезпечення АСОП. Через атаку ЛКП “Львівавтодор” написало заяву до кіберполіції, наразі тривають слідчі дії. 2 квітня поповнення та перегляду балансу ЛеоКарт відновили після хакерської атаки на систему е-квитка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності