Через хакерську атаку тимчасово неможливе поповнення карток ЛеоКарт

Через хакерську атаку тимчасово неможливе поповнення карток ЛеоКарт
Фото: Львівська міська рада

Валідація ЛеоКарт та банківськими картками у транспорті відбувається у штатному режимі

На систему електронного квитка у Львові здійснили хакерську атаку. Через це тимчасово неможливо буде поповнити чи придбати картку, а також перевірити її баланс. Завалідувати проїзд у транспорті за допомогою ЛеоКарт чи банківської картки можна без перешкод, проте кошти списуватимуться з затримкою, повідомила пресслужба Львівської міської ради у суботу, 30 березня.

Про злочин вже повідомили кіберполіцію

Кібератаку у ЛКП “Львівавтодор” зафіксували ввечері у п’ятницю, 29 березня. За словами керівника комунального підприємства Миколи Власюка, ціллю хакерів стали бази даних програмного забезпечення АСОП  . Внаслідок атаки тимчасово будуть недоступні такі послуги:

  • Друк персоналізованих ЛеоКарт,
  • Купівля транспортних карток,
  • Поповнення та перевірка балансу ЛеоКарт.

При цьому валідація як банківських карток, так і ЛеоКарт у транспорті відбувається без перешкод, але списуватимуться гроші з затримкою, починаючи з 28 березня.

У міській раді запевнили, що спеціалісти вже працюють над оцінкою наслідків атаки та відновленням нормальної роботи системи. Також там повідомили, що ЛКП “Львівавтодор” написали заяву до кіберполіції та передали правоохоронцям всю необхідну інформацію про кібернапад.

Нагадаємо, 29 березня у ЛМР повідомили, що тимчасово не працюють сервіси транспортної картки ЛеоКарт — друк персоналізованих карток, купівля або поповнення ЛеоКарт. Тоді це пояснили позаплановими технічними роботами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності