У Львові відновлюють роботу е-квитка після кібератаки

Леокарт

Пасажирам списуватимуть кошти залежно від черговості обробки валідацій

Після кібератаки 29 березня, компанія "Львівавтодор" поступово відновлює роботу системи автоматизованого обліку проїзду. Наразі відбувається опрацювання всіх валідацій проїзду, здійснених банківськими картками з 29 березня по 3 квітня. Про це у четвер, 4 квітня, повідомили на сторінці “Електронний квиток ЛеоКарт”.

Для швидкої обробки і прискорення переходу роботи системи до штатного режиму, підрядник вирішив опрацювати всі реєстрації поїздок за ці дні одночасно. Тому списання коштів за ці поїздки може проходити як окремими платежами за кожен день, так і одноразово за весь період.

Списання за безготівковий проїзд триватиме кілька днів

Щоб уникнути блокування через від'ємний баланс, пасажирам рекомендують поповнювати ЛеоКартки з урахуванням кількості вже завалідованих поїздок. Актуальний баланс на карті відобразиться лише після списання за всі попередні валідації. Реєстрацію проїзду у транспорті вже відновили, також у звичному режимі працюють сервіси купівлі та поповнення е-квитків через кіоски "Інтерпрес" та сервіси EasyPay.

У пунктах Львівавтодору знову видають персоналізовані ЛеоКартки, але лише за попереднім записом через гарячу лінію чи електронну чергу. У компанії попереджають, що списання за безготівковий проїзд триватиме кілька днів через велику кількість операцій.

Нагадаємо, у п’ятницю, 29 березня на систему електронного квитка у Львові здійснили хакерську атаку. Ціллю хакерів стали бази даних програмного забезпечення АСОП. Через атаку ЛКП “Львівавтодор” написало заяву до кіберполіції, наразі тривають слідчі дії. А у понеділок, 2 квітня, відновили функцію поповнення ЛеоКарт.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності