На обласних маршрутах Львівщини почали облік готівкової оплати

На обласних маршрутах Львівщини почали облік готівки

Тепер водії мають друкувати і видавати пасажирам квитки. Нову систему тестують на одному маршруті, згодом облік готівки запровадять у всіх автобусах

На приміських та міжміських маршрутах Львівщини почали облік готівки, якою пасажири оплачують проїзд. Наразі нововведення запрацювало на маршруті №577 "Львів АС-2 — Монастирок — Рава-Руська", повідомили 15 березня на сторінці Е-квитка на Львівщині у Facebook.

Водії при оплаті готівкою друкуватимуть квиток

Тепер, отримуючи від пасажирів гроші за проїзд, водій має обирати на валідаторі відповідний тариф і видрукувати паперовий квиток. Інформація про оплату фіксуватиметься в системі АСООП (автоматизована система обліку оплати проїзду) і направлятиметься на сервер Державної податкової служби для фіскалізації. Таким чином відбуватиметься облік не лише пасажиропотоку, а й обігу готівки у громадському транспорті.

“Наразі ми спільно з перевізником ТзОВ "Автосвіт, на маршруті якого відбулися зміни, та Департаментом дорожнього господарства ЛОВА аналізуємо цей процес, а також специфіку роботи водія з обліком готівки. Далі планується впровадження обліку готівки на всіх приміських та міжміських маршрутах області”, — повідомили у ТОВ "Smart Ticket Technology", яке є оператором е-квитка на обласних маршрутах.

Надалі планують запровадити облік пільговиків

Наступним етапом впровадження е-квитка стане облік пільгових категорій пасажирів. “Ми вже розпочали роботу із ОТГ щодо побудови системи обліку пільгових категорій населення. Одними з перших облікуємо учасників бойових дій. Докладнішу інформацію повідомимо згодом”, — йдеться у повідомленні "Smart Ticket Technology". Наразі пільговики можуть користуватись громадським транспортом на тих самих умовах, що і раніше.

Нагадаємо, безготівкова система оплати проїзду почала працювати у листопаді минулого року на усіх приміських та міжміських автобусних маршрутах Львівської області. Серед іншого, цю систему запровадили для того, щоби вивести з тіні гроші, які сплачують пасажири за перевезення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності