На Львівщині перевізників зобов’язали зрівняти ціну готівкового та безготівкового проїзду

На Львівщині перевізників зобов’язали зрівняти ціну готівкового та безготівкового проїзду

Частина перевізників зробила готівкову оплату проїзду дешевшою за оплату карткою

На Львівщині перевізники приміських та міжміських маршрутів зобов’язані урівняти вартість проїзду готівкою та картою. Якщо вони не виконають цієї вимоги, обласна адміністрація буде звертатись до Державної податкової служби та Антимонопольного комітету. Про це у понеділок, 12 лютого повідомили у Львівській ОВА.

Як йдеться у повідомленні, причиною цього рішення стали чисельні скарги пасажирів у соцмережах, які нарікали, що безготівковий проїзд для них тепер коштує дорожче. Частина перевізників розробила тарифи, які спонукають пасажирів платити водіям готівкою. Про які саме маршрути та перевізників йдеться, у ЛОВА не уточнили.

“У разі виявлення та підтвердження інформації про вищу вартість проїзду при безготівковій оплаті за допомогою обладнання АСООП, ніж готівкова оплата, Львівська ОВА звертатиметься до Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України та Головного управління ДПС у Львівській області щодо здійснення заходів контролю за цінами за проїзд на приміських та міжміських автобусних маршрутах  загального користування, а також прийматиме відповідні управлінські рішення щодо забезпечення належного функціонування АСООП,” — повідомив директор департаменту дорожнього господарства ЛОВА Орест Шуліковський.

Мешканців області, які зіткнулись з практикою заниження готівкової оплати, закликають звертатися на гарячу лінію області за номером 112, або ж за номером Урядової гарячої лінії — 1545.

Нагадаємо, безготівкова система оплати проїзду почала працювати у листопаді минулого року на усіх приміських та міжміських автобусних маршрутах Львівської області. Серед іншого, цю систему запровадили для того, щоби вивести з тіні гроші, які сплачують пасажири за перевезення. Після запровадження безготівкової оплати обласна адміністрація та приватний оператор обласного е-квитка — ТзОВ «Смарт-Тикет Технолоджи» — зіткнулись з випадками саботування реформи. Зокрема, водії на окремих маршрутах радили пасажирам і далі користуватись готівкою. Після того, як оператор е-квитка запропонував винагороду за виявлені порушення в роботі водіїв, за два дні на його гарячу лінію надійшло понад 100 скарг.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності