На вісім років посадять львів’янина за постріли в людей та викрадення автомобіля

На вісім років посадять львів’янина за постріли в людей та викрадення автомобіля

Засуджений впродовж дня здійснив три постріли у чоловіка у Львові, погрожував зброєю знайомому в Городоцькому районі та викрав автомобіль

До 8 років ув’язнення засудили 37-річного львів’янина Миколу Я. за замах на вбивство, хуліганство та незаконне заволодіння автомобілем. Про це 22 лютого повідомили у прокуратурі Львівської області.

Вирок виніс Залізничний районний суд Львова 14 лютого 2024 року. У оприлюдненому вироку йдеться, що 13 вересня 2018 року Микола Я. під’їхав на автомобілі Ford Mondeo до компанії чоловіків, які сиділи за столиком поряд з будинком на вулиці Петлюри, 4 у Львові. Він витягнув з кишені пістолет та тричі вистрілив у одного з чоловіків. Після цього сів у своє авто і поїхав. До пораненого одразу викликали швидку допомогу. Лікарям вдалося врятувати йому життя.

Того ж дня Микола Я. поїхав у дачне товариство в Городоцькому районі до свого знайомого коваля. Той мав виконати замовлення, проте зволікав і не вкладався в обумовлені терміни. Чоловіки обговорили замовлення та стали пити пиво. Після цього вирішили помірятися силами на руках. Коли коваль переміг, Микола Я. розлютився та знову витягнув пістолет.

“Він приставив до чола потерпілого дуло вогнепальної зброї та наніс останньому декілька ударів рукою в область обличчя, продовжуючи висловлювати словесні погрози, змусив його встати на коліна. Коли потерпілий стояв на колінах, відвів дуло зброї ліворуч від голови потерпілого та здійснив два постріли, влучивши у бляшаний паркан”, — йдеться у вироку.

Ковалеві вдалося відштовхнути Миколу Я., вирватися та втекти. Микола став стріляти йому вслід, але не влучив у чоловіка. Тоді він забрав його автомобіль та виїхав з двору. Проте, проїхавши трохи більше кілометра, залишив автомобіль на дорозі.

37-річного Микулу Я. суддя Галина Пилип’юк визнала винним у закінченому замаху на умисне вбивство, хуліганстві та незаконному заволодінні транспортним засобом. Йому призначили покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. А ще він має сплатити на користь держави 77 тис. 272 грн 21 коп. витрат за проведення експертиз.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності