У Перемишлянах прикордонника судили за побиття жінки дошкою по голові

У Перемишлянах прикордонника судили за побиття жінки дошкою по голові

Сержанта зобов’язали виплатити потерпілій 250 тис. грн

У Перемишлянах судили військовослужбовця одного із мобільних прикордонних загонів Анатолія І., якого звинуватили у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень жінці. З матеріалів справи відомо, що головний сержант вдарив жінку дошкою по голові, бо вона продала його дружині поганий алкоголь, що призвів до отруєння. Вирок був оприлюднений у Єдиному державному реєстрі у середу, 21 лютого.

За даними слідства, влітку минулого року Анатолій І. прийшов до потерпілої жінки додому, посварився з нею, кілька разів вдарив її в голову кулаком і один раз дошкою по голові. Внаслідок побиття жінка отримала серйозні ушкодження: гематоми, забій, травматичні крововиливи у мозок та в шлунок. Експерти кваліфікували їх як важкі тілесні ушкодження, що загрожують життю.

На суді обвинувачений визнав свою провину і повідомив, що вже компенсував постраждалій 34,5 тис. грн матеріальної шкоди. Чоловік пояснив, що того дня, приїхавши додому на реабілітацію після поранення, дізнався, що його дружина отруїлася алкоголем, який купила в потерпілої. Він пішов до неї сваритися, але далі, за його словами, він погано пам’ятає перебіг подій.

На суді ж постраждала повідомила, що внаслідок побиття частково втратила зір, перенесла інсульт, їй провели кілька операцій і тепер вона потребує постійної допомоги інших осіб. Жінка попросила суд стягнути з прикордонника не тільки матеріальну шкоду, а й 400 тисяч грн моральних збитків.

Заслухавши усі аргументи, суддя Олександра Гуняк визнала Анатолія I. винним у завданні тяжких тілесних ушкоджень і засудила до 5 років позбавлення волі. При цьому його звільнили від відбуття покарання з іспитовим строком тривалістю 3 роки. Чоловік також повинен заплатити потерпілій 250 тис. грн моральної шкоди. Але цей вирок Анатолій І. ще може оскаржити у Львівському апеляційному суді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності