Львівський холдинг !Fest відшкодував державі 13,4 млн грн несплачених податків

Львівський холдинг !Fest відшкодував державі 13,4 млн грн несплачених податків

Директорка підприємства визнала свою провину, її судитимуть за ухилення від сплати податків

Львівський холдинг !Fest, до якого входять 60 ресторанів та закладів громадського харчування, сплатив 13,4 млн грн відшкодування державі. Йдеться про несплату податків. Директорка підприємства повністю визнала свою провину, окрім того, справу скерували до суду, про це повідомили у четвер, 22 лютого, у БЕБ.

Як йдеться в повідомленні Бюро економічної безпеки, співробітники холдингу отримували заробітну плату двома частинами: одна – офіційна, а інша – неофіційна виплачувалась згідно з тіньовими реєстрами.

“Під час досудового розслідування детективи БЕБ провели низку обшуків, отримали відомості щодо відповідних реєстрів необлікованих коштів, виявили службову документацію, що свідчить про нелегальні господарські операції, готівку, чорнові записи, печатки тощо. Як свідки були допитані співробітники компанії. Слідство повністю підтвердило факти виплати необлікованої заробітної плати та зібрало  необхідну доказову базу”, написали у БЕБ.

За даними правоохоронців компанія ухилялась від сплати військового збору, Єдиного соціального внеску, що має сплачувати підприємство, та ПДФО. Як наслідок, !Fest довелося сплатити 13,4 млн грн несплачених податків державі. Додамо, директорка холдингу повністю визнала свою провину у скоєному.

Наразі справу скерували до суду, а директорці оголосили про підозру в ухиленні від сплати податків за двома статтями. Їй загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та штраф.

До слова, до холдингу !Fest входять 60 ресторанів та торгових точок по всій території України, зокрема такі як “П’яна вишня”, “Львівська майстерня шоколаду”, “Правда” та інші. Директоркою холдингу є Ірина Мартин, а засновниками Андрій Худо та Дмитро Герасімов.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності