Під час обшуків у холдингу !FEST виявили 8 млн грн готівки

Під час обшуків у холдингу !FEST виявили 8 млн грн готівки

Також детективи знайшли понад 400 банківських карток працівників

Бюро економічної безпеки у вівторок, 17 жовтня, провело обшуки у головному офісі холдингу !FEST. Там детективи знайшли 8 млн грн готівки, понад 400 банківських карток працівників. Про це 18 жовтня повідомили у БЕБ.

У Бюро додали, що обшуки в холдингу провели на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду Києва. Обшук тривав 16 годин — на місці знаходились адвокати, керівництво й співробітники офісу, а також охорона компанії, що мала при собі зброю.

Під час обшуків БЕБ знайшло та вилучило:

  • 415 банківських карток, які належать співробітникам та найманим працівникам групи компаній;
  • реєстри для поповнення банківських рахунків, документи щодо нарахування та виплати заробітної плати найманим працівникам;
  • близько 8 млн грн готівки.

В Бюро економічної безпеки зазначили, що компʼютерну техніку з офісу не вилучали, а всі приміщення та сейфи відкривали представники компанії самостійно.

У холдингу !FEST 18 жовтня відреагували на обшуки та оприлюднили офіційну заяву. Там запевнили, що частина ресторанів холдингу !FEST справді працює як ФОПи, тому компанія законодавство не порушує. У !FEST додали, що справа проти них відкрита уже кілька місяців. За словами компанії, правоохоронці проводили слідчі дії в закладах холдингу та офісі давно.

Нагадаємо, 17 жовтня БЕБ провело обшуки на території холдингу !FEST. Пізніше Офіс генерального прокурора повідомив, що компанія ухилялася від сплати податків в особливо великих розмірах. У прокуратурі зазначили, що близько 2 тис. співробітників закладів, які входять до холдингу, отримували зарплатню двома частинами — офіційну та неофіційну.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності