• Головна
  • Війна
  • У Львові засудили двох полонених бойовиків “ДНР” до 15 років ув’язнення

У Львові засудили двох полонених бойовиків “ДНР” до 15 років ув’язнення

У Львові засудили двох полонених бойовиків “ДНР” до 15 років ув’язнення

Засуджені були в складі незаконного збройного угруповання народної міліції так званої “ДНР”

У Львові засудили двох полонених терористів до 15 років ув’язнення за державну зраду, участь у терористичній організації та діяльність не передбачених законом збройних формувань, повідомили у четвер, 22 лютого, у Львівській обласній прокуратурі.

“Двоє засуджених з Донеччини добровільно перейшли на бік ворога та вступили до незаконного збройного формування “Народної міліції” терористичної організації “ДНР”.Чоловіки отримали військову форму, зброю та були зараховані до окремих стрілецьких батальйонів, де виконували обов’язки стрілка та стрілка — помічника гранатометника,” — йдеться в повідомленні.

Як додали в повідомленні СБУ, один з засуджених — снайпер окремого іловайського гвардійського штурмового батальйону “Сомалі”, уродженець тимчасово окупованої Макіївки. “На початку повномасштабного вторгнення РФ чоловік добровільно “мобілізувався” до штурмового батальйону “Сомалі”, який підпорядковується Південному військовому округу РФ”.

Затримані забезпечували безпеку місць перебування армії РФ, облаштовували окопи, бліндажі та несли караульну службу з охорони території. Згодом їх взяли в полон.

Двох полонених засудили за державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань. Їм призначили покарання 15 років позбавлення волі із конфіскацією всього майна кожному.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності