• Головна
  • Україна
  • Експоліцейського засудили до довічного ув’язнення за передачу даних про ЗСУ своєму брату у ФСБ

Експоліцейського засудили до довічного ув’язнення за передачу даних про ЗСУ своєму брату у ФСБ

Експоліцейського засудили до довічного ув’язнення за передачу даних про ЗСУ своєму брату у ФСБ

Брат поліцейського з Харківщини працював у ФСБ Бєлгородської області Росії

До довічного увʼязнення засудили експоліцейського, який передавав ФСБ Росії дані про дислокацію ЗСУ та правоохоронних органів на Харківщині. Про це 31 січня повідомили в Офісі генерального прокурора.

На початку повномасштабного вторгнення Росії з оперуповноваженим ГУНП в Харківській області звʼязався його брат — працівник ФСБ Росії у Бєлгородській області. 

Родич поставив поліцейському завдання передавати розвідувальні дані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ, місця знаходження представників правоохоронних органів, блокпостів у Харкові та Харківській області та переміщення військової техніки.

Поліцейський з Харківщини приховано фотографував обʼєкти з геолокаціями та направляв брату з ФСБ через Telegram. Серед будівель, які сфотографував поліцейський, були торговельний центр у Харкові та обласне управління СБУ.  

У травні 2022 року правоохоронці затримали чоловіка у Харківському районі. В його службовій машині виявили незареєстровану зброю, зокрема, осколкові гранати Ф1 та РГН.  Тоді його звільнили з Національної поліції України.  

Суд визнав колишнього поліцейського винним у державній зраді та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Йому призначили максимально можливе покарання — довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Це перший вирок у Харківській області, в якому правоохоронця засудили до довічного увʼязнення.  

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності