• Головна
  • Новини Львова
  • Торгував кокаїном з Еквадору: у Львові затримали експоліцейського, до схеми причетні й митники (відео)

Торгував кокаїном з Еквадору: у Львові затримали експоліцейського, до схеми причетні й митники (відео)

Торгував кокаїном з Еквадору: у Львові затримали експоліцейського, до схеми причетні й митники (відео)

Експідполковника поліції затримали на «гарячому» під час продажу чергової партії кокаїну

У Львові викрили масштабний канал збуту кокаїну, який постачали з Еквадору. До нього причетний колишній правоохоронець та працівники митниці.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції України.

Так, великі партії наркотиків з Еквадору в Україну привозили дилери через європейські країни.

За даними слідства, до схеми причетний 42-річний мешканець Львівщини, який до 2021 року проходив службу на посаді дільничного офіцера поліції.

«Він разом зі змовниками, серед яких були цивільні особи та службовці митних постів, отримував від іноземних наркоділків «товар» та реалізовував його через налагоджену мережу збуту», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зловмисники продавали кокаїн брикетами і лише гуртовими партіями. За кілограм кокаїну вони отримували 45 тисяч доларів.

Колишнього підполковника поліції затримали у Львові на «гарячому» під час продажу чергової партії кокаїну вагою близько 3,3 кг. Її вартість на «чорному ринку» може сягати 600 тисяч доларів.

Експоліцейському оголосили підозру за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Наразі триває слідство. Зокрема, правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до масштабного наркотрафіку.

Нагадаємо, на Львівщині правоохоронці перекрили міжнародний канал розповсюдження наркотиків

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності