• Головна
  • Новини Львова
  • Пограбував аптеку та інкасаторську машину «ПриватБанку»: у Львові суд виніс вирок експоліцейському

Пограбував аптеку та інкасаторську машину «ПриватБанку»: у Львові суд виніс вирок експоліцейському

злодій
Фото: Freepik

Раніше чоловік працював у поліції та водієм-інкасатором

Залізничний районний суд м. Львова виніс вирок зловмиснику, який пограбував аптеку та інкасаторський автомобіль у Львові.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Встановлено, що чоловік 22 вересня 2022 року пограбував аптеку у Львові на вул. Любінській, 104. Він зайшов у приміщення аптеки «Довіра 78» та переконавшись, що у приміщенні немає сторонніх осіб, підійшов до віконця, навів на провізора пістолет та попросив передати йому гроші з каси. Переживаючи за своє життя провізор віддала зловмиснику 2 346 грн.

Вже через декілька днів обвинувачений пограбував інкасаторський автомобіль ПАТ КБ «ПриватБанк». Зазначається, що він був обізнаний про зупинку інкасаторського автомобіля на вул. С. Петлюри. Чоловік відкрив пасажирські дверцята автомобіля та розпилив водію в очі приготований ним заздалегідь аерозольний балончик. Далі він відкрито заволодів мішком з сейф-пакетами у яких знаходилися інкасовані цінності та грошові кошти, після чого втік.

Водій інкасаторського автомобіля почав переслідувати зловмисника та застосував травматичну зброю. Тим часом обвинувачений викинув вміст мішка на землю та забравши з розірваного ним сейф-пакету 11 тис. грн почав втікати з місця події.

У суді обвинувачений визнав свою вину у скоєному визнав повністю та пояснив, що скоїв злочини через скрутне матеріальне становище і збіг тяжких сімейних обставин: наявність боргів, вчинення дорожньо-транспортної пригоди, захворювання дружини, дітей, інвалідність тестя, онкологічне захворювання тещі, нестача коштів.

Варто зазначити, що судом встановлено факт, що дружина обвинуваченого перебувала на лікуванні за три роки до злочину. Окрім того, не було надано доказів інвалідності тестя та наявності заборгованостей та факту вчинення аварії.

Також чоловік сказав, що працював інкасатором банку, тому мав дозвіл та носив при собі травматичну зброю. Заподіяну шкоду він відшкодував у повному обсязі, просив вибачення у потерпілих. Окрім того, він просив взяти до уваги, що проходив службу у прикордонних військах, має намір служити в ЗСУ, стати на захист держави.

Раніше обвинувачений працював в агенції економічної безпеки «Форт» у черговій частині, закінчив університет внутрішніх справ, займався оперативно-розшуковою діяльністю, працював в Галицькому та Залізничному РВ поліції, в карному розшуку Сихівського РВ, звільнився з органів внутрішніх справ, працював водієм «Техніка для бізнесу», інкасатором у ПАТ КБ «Приватбанк» впродовж 8 років.

При обранні покарання суд врахував, що чоловік не був судимий, має на утриманні двох малолітніх дітей, а дружина отримує соціальну допомогу у зв`язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною у розмірі 860 грн щомісячно.

Суд не врахував вчинення злочинів внаслідок збігу тяжких особистих, сімейних чи інших обставин як обставину, яка пом’якшує покарання.

Розглянувши матеріали справи, чоловіка визнали винним у скоєному та призначив покарання у виді 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Львові поліцейські затримали «кишенькового» злодія, який «працював» у трамваях. Зловмисник, 28-річний житель Львова, раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, зокрема за грабіж

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності