Приставив ніж до горла та пограбував: у Львові посадили за ґрати зловмисника

зловмисник
Фото: Freepik

Чоловік вже був раніше судимий за розбійний напад

Сихівський районний суд м. Львова виніс вирок зловмиснику, який приставив до горла дівчини ніж та пограбував.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №464/5783/18.

Інцидент стався ще у жовтні 2018 року, однак вирок суд виніс лише у квітні 2023 року. Зловмисник підійшов до дівчини, яка сиділа на лавочці на вул. Ярослава Гашека, витягнув зі своєї кишені ніж та приставив до горла потерпілої.

Після того, як вона почала чинити опір та вдарила зловмисника, він порізав її руку, зірвав з шиї золотий ланцюжок з кулоном і втік.

У суді потерпіла розповіла, що перед тим, як на неї напали, вона відвела свою дитину на гурток та пішла на алею на вул. Ярослава Гашека, де сіла на лавку. До неї підійшов обвинувачений приставив ніж до горла та сказав «не рипатися».

Перебуваючи у стані шоку вона відбила книжкою ніж та відштовхнула нападника. Втім чоловік смикнув її за комірець, зірвав із шиї ланцюжок із підвіскою та втік. Потерпіла зазначила, що коли відштовхувала обвинуваченого, останній порізав ножем їм руку. Після інциденту до неї підійшла перехожа людина, яка викликала швидшу і її доставили у лікарню.

Обвинувачений у суді свою вину у скоєному не визнав та сказав, що його затримали у грудні 2018-го. За його словами, він має наркотичну залежність, тож обмовив себе та надав правоохоронцям покази взамін на дозу наркотиків. Також він сказав, що під час впізнання він сильно відрізнявся від статистів, оскільки мав хворобливий вигляд, а у день скоєння злочину він перебував вдома. Попри це, потерпіла та свідки події впізнали обвинуваченого.

Варто зазначити, що обвинувачений вже був неодноразово судимий та на момент скоєння злочину мав незняту та непогашену судимість за розбій. Також суд врахував, що чоловік хронічним психічним захворюванням не страждає та міг усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Так, розглянувши матеріали справи та заслухавши свідків суд вирішив визнати чоловіка винним у розбійному нападі. Йому призначили покарання у виді позбавлення волі на строк сім років 10 місяців з конфіскацією всього особистого належного йому майна. Строк відбування покарання суд ухвалив рахувати з часу фактичного затримання, а саме з 2 січня 2019 року.

Нагадаємо, у Львові поліцейські затримали зловмисника, який намагався пограбувати дівчину у кафе. Зокрема, 21-річний мешканець Львівського району викрав у 19-річної відвідувачки гаманець з грошима у сумі 1700 гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності